Live: H ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις του Γιάννη Οικονόμου

Πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας ότι «ξεχώρισε με το ήθος της και σε εποχές δύσκολες για την πατρίδα έβαλε πλάτη. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη», εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ριάντ. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα ναυπηγεία Ελευσίνας, υπογράμμισε ότι «την περασμένη Πέμπτη έγινε μεγάλο βήμα στην διαδικασία εξυγίανσης με έναν όμιλο να εκφράζει γραπτώς το ενδιαφέρον του για την εξυγίανσή τους. Με την συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται με μεγάλη προσπάθεια για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας και της Σύρου».

Δείτε live

«Φασόν κείμενα για την αξιολόγηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα φασόν κείμενα με τα οποία συνδικαλιστικές ηγεσίες στα σχολεία επιχειρούν να ακυρώσουν την αξιολόγηση. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο και δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους κουτοπονηριές, υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε «στις άδειες εκπαιδευτικών που έχουν τριπλασιαστεί ότι η κάλυψη των αναγκών γίνεται με την πρόσληψη αναπληρωτών. Ήδη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία για την πρόσληψη 2.500 αναπληρωτών», τόνισε.

Για τις παρελάσεις ανέφερε ότι θα γίνουν κανονικά με εξαίρεση τις περιφέρειες που αποφάσισαν να μην γίνουν. Η μαθητική της Θεσσαλονίκης δεν θα γίνει λόγω εθνικούς πένθους και παρότρυνε όσους παραστούν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για τον πράσινο δακτύλιο ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η εικόνα βελτιώθηκε. Το πρόβλημα περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται. Τόνισε ότι αυξήθηκαν τα λεωφορεία που κυκλοφορούν αφού υπήρξε μεγάλος φόρτος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ