Στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκη – Συνάντηση με τη Νάνσι Πελόζι πριν την ιστορική ομιλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα απευθυνθεί στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Αμερικανό Κογκρέσο. 

Δείτε της δηλώσεις της Νάνσι Πελόζι πριν τη συνάντηση


Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, που θα μιλήσει στο Αμερικανικό Κογκρέσο. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. Θα είναι η δεύτερη συνάντηση μετά το τετ α τετ που είχαν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, πριν από μερικούς μήνες.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσης σημαντικές συναντήσεις με τα προεδρεία των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και της Βουλής, μεταξύ των οποίων και με τον γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, γνωστό για τις φιλελληνικές θέσεις τους .

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ