Δείτε live – Στο βήμα της Βουλής ο Μητσοτάκης για τη δευτερολογία του

Σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές

Στο βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία του βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνησή του έχει υλοποίηση ήδη το μισό των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

«Στα μεσογειακά περιβάλλοντα υπάρχει μία έντονη κυκλικότητα στις πυρκαγιές. Η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια είχε τρεις πολύ κακές χρονιές», τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις φωτιές στη χώρα, σημειώνοντας πως οι καιρικές συνθήκες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσες εκτάσεις γης καίγονται. «Δυστυχώς, οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια γίνονται ακόμη δυσκολότερες ως προς τη διαχείρισή τους», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε  στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης καθώς κα στο θέμα της πρόληψης και στον σχεδιασμό για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ότι θεσμοθετείται evrospass, όπως έγινε και στην περίπτωση της Εύβοιας. Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αύξηση σε πρόστιμα και φυλακίσεις για τις φωτιές ακόμη και για απλή αμέλεια

Δείτε LIVE

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ