Live Βουλή – Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ – Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα

Τον λόγο θα πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί – Απών ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Η διαδικασία διεξάγεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Τον λόγο αρχικά έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ο Νίκος Ανδουράκης ζήτησε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές.

Στο βήμα αυτή την ώρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ζωντανά 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει την εθνική αντιπροσωπεία για τις πρόσφατες πυρκαγιές,  τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, το πλάνο αποκατάστασης της οικολογικής καταστροφής στον Έβρο  και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Θα ακολουθήσουν οι πρωτολογίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης ενώ θα υπάρξει και γύρος δευτερολογιών για να κλείσει η διαδικασία με την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές είχαν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τη συζήτηση θα απουσιάζει λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει με την υγεία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη θέση του το λόγο θα λάβει ο Δημήτρης Παφίλης.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ