Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έφη Αχτσιόγλου: Από τα Γιαννιτσά στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Η πορεία της, οι χυδαίες επιθέσεις και η φιλία του Πολάκη που «έσβησε»

Η ενασχόληση της με την πολιτική «ήρθε», όταν η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου προχωρούσε την αναθεώρηση του άρθρου 16. Η αριστούχος στη Νομική θα οργανωθεί στο κίνημα ενάντια στη Γιαννάκου και θα ακολουθήσει η είσοδος της στα πολιτικά γραφεία

«Δεν ξέρω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω». Αυτό δήλωνε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, όταν ήταν μικρή. Και όμως το κορίτσι από τα Γιαννιτσά μάλλον ήξερε, όπως φαίνεται, τι ήθελε να γίνει…

Η διαδρομή της ζωής της Ευτυχίας, όπως είναι το βαφτιστικό της όνομα, ξεκινάει στις 4 Ιανουαρίου 1985 στα Γιαννιτσά. Η έλευσή της θα ζεστάνει το σπιτικό του γνωστού εργατολόγου και στελέχους της Αριστεράς, Θέμη Αχτσιόγλου, και της παιδιάτρου μητέρας της, Ρόδης Αντιγόνης Ντιούδη.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν ασχολείται στα παιδικά της χρόνια με τα κοινά, αλλά αφοσιώνεται στα μαθήματά της. Σημαιοφόρος στο γυμνάσιο και το λύκειο, αριστούχος στη Νομική, τον ελεύθερο χρόνο της τον περνούσε στον φούρνο του μικρασιάτη πρόσφυγα παππού της που ήταν στο ισόγειο της οικογενειακής πολυκατοικίας, παρέα με τον Πάνο, τον αδερφό της, κριτικό κινηματογράφου.

Το βάπτισμα του πυρός

Η φοιτήτρια του Αριστοτελείου της Θεσσαλονίκης  θα πάρει τον δρόμο της πολιτικής, εξαιτίας της Μαριέττας Γιαννάκου.

Ήταν τα χρόνια που η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου προχωρούσε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και εξ αφορμής αυτού, η αριστούχα Αχτσιόγλου θα οργανωθεί στο κίνημα ενάντια στη Γιαννάκου. Κάπου εκεί, το όνειρο της ακαδημαϊκής καριέρας παραμερίζεται και ανοίγει ο δρόμος της πολιτικής.

Στα πολιτικά γραφεία θα μπει πρώτη φορά όταν βρεθεί στις Βρυξέλλες στο γραφείο του τότε Ευρωβουλευτή, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι χυδαίες επιθέσεις

Χωρίς να μασάει τα λόγια της θα μιλήσει για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε εκείνη την περίοδο αλλά και αργότερα. Η ίδια θα πει πως αυτές οι επιθέσεις την χαλύβδωσαν αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν την ενοχλούν, όπως την ενόχλησαν και τα σχόλια για τη δήλωση που έκανε με μια μελανιά στο χέρι της.

«Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά» είχε δηλώσει.

Με τον εκρηκτικό, κατά πολλούς, Δημήτρη Τζανακόπουλο, θα αποκτήσει ένα παιδί, θα το έχει μαζί της όταν ψηφίζει αλλά και όταν πάει στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, θα πει πως προσπαθεί να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί του.

Η επιλογή του Τσίπρα και η ρήξη

Η Έφη Αχτσιόγλου θα μπει στο ευρωψηφοδέλτιο, προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Μετά θα πάρει υπουργείο και στα χρόνια της διαπραγμάτευσης με την ΤΡΟΙΚΑ θα τον υποδεχτεί στην είσοδο. Τα χαμόγελα τότε περισσεύουν, ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στην αντιπολίτευση, θα είναι στο πλάι του στις συνεντεύξεις Τύπου.

Το γυαλί θα ραγίσει και οι ψίθυροι που τη φέρουν να έχει μπει στο κάδρο των υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα δε θα μείνουν αναπάντητοι.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα εκραγεί και θα απαντήσει: «Προβοκάτσιες τέλος. Τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα κέντρα έχουν εξαπολύσει εναντίον μου συκοφαντικές και χυδαίες επιθέσεις. Η λάσπη αυτή κορυφώθηκε τις τελευταίες ώρες πριν τις κάλπες, εμφανίζοντάς με ως δήθεν υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα».

Η στήριξη Πολάκη που έσβησε

Ακόμα πιο εκρηκτική η πορεία της φιλίας με τον Παύλο Πολάκη. Στις εσωκομματικές εκλογές βρέθηκε και αυτός, φανερά, στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και απέναντι της.

Και όμως με «πύρινες» αναρτήσεις του, την στήριζε πριν λίγα χρόνια:«Βρε ανθρωπόμορφες ΥΑΙΝΕΣ (δεξιές και “αριστερές”). Κάτω τα χέρια σας και τα δηλητηριασμένα με μίσος υπονοούμενα σας από την κοπελιά μας. ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ…. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ… ΕΦΗ μην ακούς κανένα, είμαστε δίπλα σου, όλοι μαζί θα κριθούμε από αυτό που θα ΚΑΝΟΥΜΕ και όχι από αυτό που ΛΕΝΕ οι άλλοι για μας».

Η κούρσα της διαδοχής και η αλλαγή στάσης

Στην κούρσα της διαδοχής, η Έφη Αχτσιόγλου θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι από τις προσωπικές επιθέσεις και θα στηρίξει τον Κασσελάκη όποτε βρέθηκε στο στόχαστρό τους, με σεξιστικά σχόλια εναντίον του.

Μετά την Κυριακή ωστόσο φαίνεται πως κάτι άλλαξε. Η Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται πως αποφάσισε να σηκώσει το γάντι και να βάλει ένα νέο δίλλημα στο τραπέζι και να πει πως αν ο νέος είναι ωραίος, πάντα ο παλιός είναι αλλιώς.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Με πληροφορίες από MEGA

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ