Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κλίμα “εμφυλίου” στον ΣΥΡΙΖΑ: “Μετωπική” Κασσελάκη – Αχτσιόγλου λίγο πριν τον β’ γύρο των εκλογών

Ένταση και ισχυροί κραδασμοί στο ΣΥΡΙΖΑ – “Αρένα” η εκλογική κούρσα

Στη δίνη της εσωστρέφειας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τον β’ γύρων εκλογών με τους υποψηφίους, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη να προκαλούν νέες εστίες αντιπαράθεσης με ευθείες επιθέσεις, μετατρέποντας την εκλογική κούρσα σε «αρένα».

Οι δύο υποψήφιοι ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους και ανταλλάσσουν βαριές προσωπικές αιχμές, σκληρούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν λείπουν  και τα «συντροφικά» μαχαιρώματα καθώς η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει διχαστεί.

 Απασφάλισε η Αχτσιόγλου

 Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του β’ γύρου για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 συνεχίζοντας την τακτική της ευθείας επίθεσης κατά Κασσελάκη, κατήγγειλε πως «ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά  του Τσίπρα». Όπως σημείωσε, ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και μάλιστα πρόσθεσε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Πρόσθεσε δε πως ο συνυποψήφιός της, «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Έφη Αχτσιόγλου πέταξε το μπαλάκι της ενότητας του κόμματος, την επόμενη ημέρα «στην άλλη πλευρά». «Μπορεί να υπάρξει ενωτική πορεία την επόμενη μέρα, αρκεί να συζητάμε πολιτικά. Αυτό λέω από την πρώτη μέρα» για να προσθέσει: «H ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής. Το βάρος πέφτει στην απέναντι πλευρά και σε ανθρώπους όπως ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στοχοποιεί το τελευταίο διάστημα στελέχη. Λίγο πριν τις εκλογές συζητούσαμε το ενδεχόμενο διαγραφής του».

Η κα Αχτσιόγλου αναγνώρισε μεν ότι είναι «αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα Κασσελάκη» ωστόσο πρόσθεσε ότι «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό». Μάλιστα επεσήμανε πως κατεβαίνει ως υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «να είμαι η πρώτη πρωθυπουργός της χώρας» και υποστήριξε ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αξιοποιηθεί την επόμενη μέρα όμως τον κάλεσε να καταδικάσει τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του.

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής ανέφερε ότι της εμπιστεύτηκε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των εργασιακών και ήταν στο πλευρό του κατά την διάρκεια όλης της προεκλογικής εκστρατείας των πρόσφατων εθνικών εκλογών.

Αχτσιόγλου: Ποια είναι η θέση Κασσελάκη για τα ελληνοτουρκικά;

Εξάλλου, σε βίντεο που ανήρτησε η Έφη Αχτσιόγλου στην πλατφόρμα X άφησε νέες αιχμές κατά του συνυποψηφίου της, απευθύνοντας ένα ερώτημα σε σχέση με τις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό – με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

 Τον κάλεσε δε να πει ποια είναι η «θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας» και να απαντήσει αν «εξακολουθεί να πιστεύει στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού».

 

 

 

Μάχη «χαρακωμάτων»

Αιχμές για σεξισμό άφησε η Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν υποτιμητικός όταν της απευθύνθηκε με το μικρό της όνομα, σε αντίθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον οποίον προσφώνησε με ονοματεπώνυμο.

 «Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή ‘’έλα τώρα, τελείωνε’’ και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό ‘’στυλάκι’’ ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα».

Σκληρή απάντηση στην συνυποψήφιά του για το θέμα του debate έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εγώ είχα πει να κάνουμε debate πριν από τις πρώτες εκλογές. Τώρα ο λαός έχει μιλήσει. Όταν η κ. Αχτσιόγλου έλεγε για debate και άλλα πράγματα εγώ ήμουν στην Καρδίτσα, μέσα τις λάσπες».

 

«Μετωπική» για τα προγράμματα

Οι πολιτικές θέσεις των δύο μονομάχων μπαίνουν στο επίκεντρο της σύγκρουσης.

 «Η κ. Αχτσιόγλου είπε επίσης ότι εγώ δεν έχω θέσεις. Εγώ έχω ξεκάθαρες θέσεις», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 «Ο συνυποψήφιός μου θεωρώ ότι δεν έχει ένα  πολιτικό σχέδιο, τουλάχιστον δεν μας το έχει παρουσιάσει», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ποιος «υπονόμευσε» τον Αλέξη Τσίπρα;

Η Έφη Αχτσιόγλου μετά το εξώδικο για δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η ίδια ζήτησε με sms από τον Αλέξη Τσίπρα παραιτηθεί από πρόεδρος το βράδυ των εκλογών, κάλεσε ξανά τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση.

 «Το ζήτημα είναι να υπάρξει μια απάντηση από την άλλη πλευρά γιατί είναι από εκείνη την πλευρά που προκύπτουν οι επιθέσεις που δημιουργούν την τοξικότητα ή ακόμα και την ανθρωποφαγία».

 «Η ερώτηση είναι αν υπονόμευσε η κ. Αχτσιογλου τον κ. Τσίπρα. Πώς να το ξέρω εγώ; Τέσσερις μήνες είμαι στο κόμμα. Να ρωτήσετε ανθρώπους που έχουν γνώση», είπε με τη σειρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ανάρτηση υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου για το περιβόητο sms.

 «Την πιστεύω απόλυτα. Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους».

 «Κάτι μεσολάβησε το βράδυ των εκλογών που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εαυτόν στη διάθεση των μελών», υποστήριξε ωστόσο ο Νίκος Παππάς.

 «Εγώ τον συνάντησα. Του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Κάτι μεσολάβησε εκτός έκανε τη δήλωση  για την κάνει την Κυριακή το βράδυ. Δεν έχω για τέτοιον άνθρωπο τον Αλέξη», πρόσθεσε.

 Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι οι δύο υποψήφιοι επιμένουν στα μηνύματα ενότητας… από Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος με τα μέλη των δύο στρατοπέδων να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της πόλωσης.

Χαρακτηριστική είναι κόντρα Νίκου Φίλη και Παύλου Πολάκη με φόντο την Αριστερά.

 «Ο αρχηγισμός εκείνης της εποχής που έχει όνομα, μετατρέπεται σε μεσσιανισμό που κι αυτό έχει όνομα. Ξέρετε που ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη ΝΔ. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη», είπε ο κ. Φίλης.

 «Εγώ ΘΕΛΩ κυβερνώσα Αριστερά Νίκο Φίλη! ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. Γι’ αυτό στηρίζω τον Στέφανο Κασσελακη. Τέλεια –τέλος», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

 Βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό του κόμματος

Από το σιωπητήριο και τα συντροφικά χαμόγελα άρχισαν τα συντροφικά «μαχαιρώματα», οι κορυφαίοι πήραν το «όπλο» τους και «πυροβολούν» ασταμάτητα.

Ο Νίκος Φίλης αργά την νύχτα σάλπισε την αντεπίθεση: «Επιθέσεις, να μας κρεμάσουν κι αποπαρασίτωση τα έλεγε ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς». Και λίγες ώρες μετά «ξαναχτύπησε» αναφέροντας «ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker».

Και η άλλη πλευρά, όμως κατά το κοινώς λεγόμενο «τα δίνει» με τον Γιώργο Τσίπρα να λέει πως «εμείς ”μαχαίρια” δεν βγάλαμε».

Και λίγες ώρες μετά ο Γιώργος Τσίπρας θα «ξαναδειάσει» τους συντρόφους του λέγοντας «από εμάς δεν βγήκαν μαχαίρια, από τους άλλους ναι».

Και οι «μαχαιριές» εκατέρωθεν συνεχίζονται με τους κορυφαίους να ζητούν και από τον Τσίπρα να λάβει θέση.

Στον χαμό που επικρατεί αίσθηση θα προκαλέσει και νέο άρθρο Καρτερού: «Επίδοξοι σωτήρες πιστεύουν ότι με αυτά τα σκ… θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν». Στο θέμα θέση παίρνουν και από το ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, αίσθηση προκαλεί και η δήλωση του Άγγελου Συρίγου από την Νέα Δημοκρατία που λέει «θυμίζει Κοσκωτά».

 Ποιοι βουλευτές στηρίζουν τον Κασσελάκη και ποιοι την Αχτσιόγλου

Στέφανος Κασσελάκης: 16 βουλευτές

– Παύλος Πολάκης

– Ευάγγελος Αποστολάκης

– Θεοδώρα Τζάκρη

– Έλενα Ακρίτα

– Χάρης Μαμουλάκης

Έφη Αχτσιόγλου: 17 βουλευτές

– Ευκλείδης Τσακαλώτος

– Αλέξης Χαρίτσης

– Θεανώ Φωτίου

– Μαρίνα Κοντοτόλη

– Κώστας Μπάρκας

 Δεν προχωρά σε ντιμπέιτ ο Κασσελάκης

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προχωρά σε ντιμπέιτ, ωστόσο διοργανώνει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Χθες επισκέφθηκε της πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία, σήμερα θα πάει στη Χαλκίδα, νωρίτερα θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Οι δύο διεκδικητές, «πυκνώνουν» με τον τρόπο τους, την προεκλογική τους δραστηριότητα. Την ίδια ώρα, τα στελέχη τοποθετούνται ή επανατοποθετούνται. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα, ο Χάρης Μαμουλάκης, που είχε στηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τοποθετήθηκε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ του ανοίγματος προς το κέντρο και της πορείας προς τη συνάντηση σοσιαλδημοκρατίας και Αριστεράς.

Βέβαια, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων των παλιών στελεχών που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή και που είναι κρίσιμη η ψήφος τους καθώς πρόκειται για μία δεξαμενή μελών που δεν έχει τοποθετηθεί. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 7.000 παλαιά μέλη επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους, πιθανότατα γιατί θέλουν να λάβουν μέρος στη δεύτερη εκλογική διαδικασία. Σήμερα το απόγευμα, και συγκεκριμένα στις 6, κλείνει ο χρόνος για την επικαιροποίηση.

Θα πάρει θέση ο Τσίπρας;

Εμμέσως θέση πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω άρθρου του πιο στενού και έμπιστου συνεργάτη του, στην εφημερίδα Αυγή. Οι συνομιλητές του εξηγούν ότι διατηρεί απόλυτη ουδετερότητα έναντι των υποψηφίων, την ίδια ώρα, όμως, ζητά από όλους να εργαστούν για την ενότητα, να ακούσουν τη βούληση της βάσης του κόμματος και των χιλιάδων μελών που ψήφισαν ενώ, διαψεύδει ουσιαστικά και όλη αυτή την ιστορία με το SMS η οποία εστράφη εναντίον της κ. Αχτσιόγλου.

 

Κρατερός αντί Τσίπρα

 «Πυρά» κατά εκείνων που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση δημοσίως εξαπέλυσε ο Θανάσης Καρτερός, o άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινό του άρθρο στην «Αυγή».

Ειδικότερα, ο Θανάσης Καρτερός «φωτογραφίζει» τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη, οι οποίοι με δηλώσεις τους κάλεσαν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το αν είναι πίσω ή στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. Μιλά για επίδοξους σωτήρες του κόμματος που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν να πάρει ο Τσίπρας θέση.

«Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα», αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός.

Στο άρθρο κάνει αναφορά στον Τύπο φωτογραφίζοντας την ΕΦΣΥΝ, μιλώντας για «σοβαρές εφημερίδες που μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο Πάνος Σκουρλέτης με δημόσιες εμφανίσεις τους κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση δημόσια για τις εκλογές της Κυριακής.

Όλο το άρθρο

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb.

Ποια είναι η σκοτεινή εικόνα; Ευάριθμοι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Άλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers. Διαβολή, συκοφαντία, σενάρια άρρωστης φαντασίας. Που στις συνθήκες, όμως, της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα μικρό τμήμα μελών του κόμματος, έτοιμο να πιστέψει ό,τι του σερβίρουν, ακόμα και στα νεφελίμ της Έφης ή στα σεραφείμ του Κασσελάκη. Και έτσι αναπαράγονται χωρίς περίσκεψη με ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb. Πάει το βρισίδι σύννεφο όχι μόνο για τους υποψήφιους, αλλά και του ενός για τον άλλο. Τι, όμως, φέρνει αυτό το σκοτάδι στο φως και το προβιβάζει σε κυρίαρχο πολιτικό γεγονός; Η στάση των επίδοξων σωτήρων του κόμματος, που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και πιστεύουν ότι με αυτά τα σκατά θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν. Να τι κάνουν οι απέναντι. Άρα να τι είναι. Κι έφτασαν σοβαρές εφημερίδες να μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν. Ούτε ο μεγάλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή τη χάβρα ασχήμιας. Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα.

Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε. Όπως πολύ καθαρά μιλάει και η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του κόμματος. Που ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν μαζικά την Κυριακή. Ψύχραιμα και πολιτικά…

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ