Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1: Να αυτοεξαιρεθούν όσοι διαφωνούν – Δεν μπορούμε να πορευτούμε αμφισβητώντας έναν αρχηγό ο οποίος εκλέχτηκε τόσο πάνδημα

“Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχει ένα συντεταγμένο κόμμα το οποίο κάποιες συμπεριφορές τις επιτρέπει και κάποιες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται όχι μόνο στα συντεταγμένα κόμματα αλλά γενικά δεν επιτρέπονται κοινωνικά”

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξεκάθαρα για το που πρέπει να πάει το κόμμα και με ποιον αρχηγό”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κομβική στιγμή για να επιβεβαιωθεί η ανανέωση του κόμματος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως εάν κάποιοι θεωρούν ότι δεν τους εκφράζει ο αρχηγός τους θα πρέπει να αυτοεξαιρεθούν … ενώ άφησε να εννοηθεί πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση υπάρχει και το πειθαρχικό.

Μιλώντας για τις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού, ο Πέτρος Παππάς ανέφερε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων συμμετείχαν στην διαδικασία καθώς είχαν μια αγωνία ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το επόμενο βήμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Παππά στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν κάποιοι περιμένουν το συνέδριο και απεργάζονται την εκδίωξη του νέου προέδρου

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί και αν υπήρχαν θα ήταν αστείοι. Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξεκάθαρα για το που θέλει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, πως πρέπει να κατευθυνθεί το επόμενο διάστημα και κυρίως με ποιον αρχηγό οπότε και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κομβική στιγμή ακριβώς για να επιβεβαιωθεί αυτή η ανασυγκρότηση, η αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ που είναι επιτακτική ανάγκη. Επιτακτική ανάγκη επειδή την θέλει ο κόσμος.

Ερωτηθείς τι θα κάνει ο κ. Κασσελάκης στις βαριές εκφράσεις που ακούγονται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Εγώ θεωρώ ότι στο εγχείρημα αυτό, σε αυτό το άλμα στο μέλλον που λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε για τη σύγχρονη Αριστερά και την προοδευτική παράταξη στη χώρα οι περισσότεροι, καταρχήν η βάση του κόμματος αλλά και το στελεχιακό δυναμικό θα το κάνει το άλμα αυτό αν κάποιοι λίγοι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν τους αφορά αυτό ή δεν τους συμπεριλαμβάνει, για κάποιο λόγο θέλουν να αυτοεξαιρεθούν, νομίζω με τις πράξεις και τους λόγους τους αυτοεξαιρούνται της προσπάθειας.

ΔΗΜ: Εμμέσως τους καλείται να αποφασίσουν ότι αν δεν συμφωνούν να φύγουν μόνοι τους

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Είναι προφανές αν ένας άνθρωπος θεωρεί ότι δεν τον εκφράζει ο αρχηγός του, δεν συμφωνεί με τη βάση του κόμματος και τις δημοκρατικές διαδικασίες που ανέδειξαν αυτό τον αρχηγό πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει γιατί δεν μπορεί να πορευτούμε αμφισβητώντας έναν αρχηγό ο οποίος εκλέχτηκε τόσο πάνδημα εδώ και λίγες μέρες. Νομίζω ότι είναι αδιανόητο.

ΔΗΜ: Αν δεν το κάνουν ο κ. Κασσελάκης θα τους διαγράψει;

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Αυτό είναι μια απόφαση του κ. Κασσελάκη ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει συντεταγμένα τις διαδικασίες τις κομματικές στο να συγκαλέσει καταρχήν την Κοινοβουλευτική Ομάδα, να έχει την όλη πορεία που πρέπει να έχει σε σχέση να δοθούν οι θέσεις, οι αρμοδιότητες κλπ και από εκεί και πέρα υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχει ένα συντεταγμένο κόμμα το οποίο κάποιες συμπεριφορές τις επιτρέπει και κάποιες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται όχι μόνο στα συντεταγμένα κόμματα αλλά γενικά δεν επιτρέπονται κοινωνικά. Υπάρχει πειθαρχικό όργανο στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια απόφαση που προφανώς θα λάβει ή δεν θα λάβει αναλόγως των συνθηκών και των διευκρινήσεων που θα δοθούνε ο πρόεδρος του κόμματος.

Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν τον κ. Κασσελάκη να παραδίδει το όνομα του κόμματος και το κτήριο και να δημιουργεί ένα καινούργιο πολιτικό χώρο

Π.ΠΑΠΠΑΣ:Ο Στ. Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ σε αυτό το κόμμα έλαβε υποψηφιότητα και οι πολίτες οι οποίοι νιώθουν κοντά στον προοδευτικό χώρο ήρθαν και ψήφισαν για αυτό το κόμμα ως πρόεδρο το Στ. Κασσελάκη οπότε σε καμία περίπτωση ούτε το όνομα του κόμματος θα αλλάξει ούτε τη γενικότερη συνολική ταυτότητα. Θεωρώ ότι αυτά τα σενάρια δεν αντέχουν στη λογική. Το μήνυμα του κόσμου ήταν ξεκάθαρο για το τι θέλει και πώς πρέπει να εξελιχθεί ο πολιτικός αυτός χώρος.

Αναφορικά με το ότι έμαθαν από την τηλεόραση για τις αλλαγές των προσώπων στο ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω πως έγιναν οι διαδικασίες και αν υπήρχε μια τέτοιου είδους αστοχία όπως την περιγράφεται, εγώ χθες που ήμουν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κ. Ζαχαριάδη είδα ένα πολύ θερμό κλίμα του νέου προέδρου με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρίσταντο στην εκδήλωση. Κάποιες φορές η πίεση του χρόνου μπορεί να οδηγήσει και σε τέτοιες μικρές παρεξηγήσεις αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι τα ξεπερνάμε αυτά τα πράγματα .

Αναφορικά με την άρνηση της κας Αχτσιόγλου

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Οι προσωπικοί λόγοι σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν –έτσι όπως κάνω εγώ την ανάγνωση -πολιτική δήλωση. Όταν υπάρχει πολιτική συνυποδήλωση αυτή νομίζω ότι πρέπει να γίνεται με σαφήνεια από τα πολιτικά πρόσωπα. Η κα Αχτσιόγλου τιμήθηκε από δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια δήλωσε ότι συγχαίρει τον Στ. Κσσελάκη και μαζί όλοι ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα οπότε οφείλουμε να σεβαστούμε το γεγονός ότι επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία γιατί είχαν αγωνία ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το επόμενο βήμα, θα στηρίξει την προσπάθεια του Στ. Κασσελάκη ακριβώς γιατί μπορεί να οδηγήσει τον πολιτικό μας χώρο στην επόμενη μέρα και μπορεί να δώσει μια κυβερνητική προοπτική.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ