Βουλή: Επίσημη διαφοροποίηση των “11” από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία για τους servicers

Με εξαίρεση των βουλευτή Ροδόπης, οι υπόλοι 10 της νέας κοινοβολευτικής ομάδας ψήφισαν “παρών” στην ψηφοφορία για τα “κόκκινα δάνεια”

Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.

Ειδικότερα, κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας», δήλωσαν «παρών», με εξαίρεση τον μουσουλμάνο βουλευτή Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν το όνομα του νέου φορέα τους.

Και αυτό γιατί οι «10» από τους 11 ανεξάρτητους της νέας ομάδας (ο βουλευτής Ροδόπης Φ. Οζγκιούρ καταψήφισε) δήλωσαν «παρών» σε τρία από τα έξι άρθρα για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το άρθρο 7, που ενσωματώνει διάταξη ευρωπαϊκής οδηγίας και αφορά τη δυνατότητα κατοχής χρηματικών ποσών.

Το άρθρο 38, που τροποποιεί τον νόμο του 2018 για τη λειτουργία των servicers, και το άρθρο 40 για παρατάσεις αδειών λειτουργίας.

Σε ανάρτηση προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Αυγέρη, η οποία εκφράζει την απορία της με την στάση των ανεξάρτητων βουλευτών.

Την αντρίδραση των γνωστών τρολ λογαριασμών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η στάση των “11”, με την Πεν Νταλούρα να σχολιάζει ότι “Αυτή σύντροφοι δεν είναι ”Ριζοσπαστική” Αριστερά αλλά… Τραπεζική Αριστερά”.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ