Ανασχηματισμός: Ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι “μετακομίζουν” σε άλλα υπουργεία

Για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές – Ποιες αλλαγές αναμένονται στην σύνθεση της κυβέρνησης

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός,
 ο οποίος θα είναι περιορισμένης κλίμακας.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για τις αλλαγές που θα γίνουν σε πρόσωπα και χαρτοφυλάκια, σημειώνοντας πως «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Γεωργιάδης για Υπουργός Υγείας, Χρυσοχοΐδης για Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Οικονόμου και πρόκειται να επιστρέψει στο εν λόγω αξίωμα για 5η φορά.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει ο Κώστας Κατσαφάδος. Για το πόστο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως καταλήγει σε εν ενεργεία βουλευτή.

*Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση – Νέες πληροφορίες: Γεωργιάδης στο Υγείας και Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη – Εκτός ο Οικονόμου

Επικρατέστερος για το Υπουργείο Εργασίας ήταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε τη θέση, γιατί θέλει να αφοσιωθεί στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έτσι, τα ονόματα που παίζουν για το εν λόγω υπουργείο είναι του Τάκη Θεοδωρικάκου, της Δόμνας Μιχαηλίδου, του Κώστα Τσιάρα και του Γιάννη Μπουγά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Μαρινάκης αναλαμβάνει τα καθήκοντα που είχε ο Γιάννης Μπρατάκος στα κρατικά ΜΜΕ.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ