Ενδιαφέρον του Δήμου για την αγορά του πρώην εργοστασίου Δεσύλλα

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παρέμβει στον 3ο πλειστηριασμό για την απόκτηση του πρώην εργοστασίου Δεσύλλα εξέφρασε χθες  το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος.

Το θέμα του πρώην εργοστασίου Δεσύλλα έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο με ερώτηση του ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρύδης ο οποίος ζήτησε από τη Δημοτική αρχή να κινηθεί γρήγορα και να συνεννοηθεί με την τράπεζα Πειραιώς ώστε να μην προλάβει κάποιος ιδιώτης να το αγοράσει στον επόμενο πλειστηριασμό. Ο κος Καρύδης θεωρεί ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να ανακόψει τους πλειστηριασμούς και να αγοράσει το οικόπεδο Δεσύλλα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερα η πόλη.

Ο κος Πουλημένος είπε όμως ότι η παρέμβαση του Δήμου θέλει να γίνει στον τρίτο πλειστηριασμό οπότε πέφτει η τιμή εκκίνησης κατά 25% ενώ παράλληλα θα έρθει σε επαφή με την Τράπεζα Πειραιώς που διενεργεί τον πλειστηριασμό προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση. Από την άλλη πλευρά διερευνά την δυνατότητα του Δήμου να λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Όπως διαπίστωσε η οικονομική υπηρεσία η δανειοληπτική ικανότητα του Δήμου ήδη το επιτρέπει. Αυτό που επιδιώκει η δημοτική αρχή είναι δάνειο μακροχρόνιο , 20ετές κατά προτίμηση, ώστε να είναι πιο εύκολη η αποπληρωμή του.  

Πηγή: ertnews.gr

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ