Αλ.Αυλωνίτης : Δεν ξεχνάμε τον Αντώνη. Ζητάμε τα αυτονόητα

Την παραπομπή τεσσάρων μελών του πληρώματος του «Blue Horizon» ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγήθηκε προ ολίγων ημερών προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Εισαγγελέας Πειραιά, ως κατηγορούμενων για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη.

 Για το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελέστηκε το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες και συγκλόνισε το πανελλήνιο, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αναλογούν και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

 Υπενθυμίζω την κυνική δήλωση του τότε Υπ. Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη που είχε εξισώσει το θύμα με τους θύτες και η οποία τελικά οδήγησε στην παραίτησή του.

 Υπενθυμίζω ότι σε ερώτηση που κατέθεσα, με την συνυπογραφή 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, προς τον Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έλαβα μόνο αόριστες απαντήσεις για την πορεία των διοικητικών ερευνών. Πέραν της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα, τελούσαμε ακόμη εν αναμονή του Πορίσματος της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων για τη λειτουργία και τα θέματα ασφαλείας του πλοίου.
8 μήνες μετά, ακόμη αναμένουμε το εν λόγω πόρισμα!!!

 Εμείς λοιπόν, δεν ξεχνάμε ούτε το βίαιο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, ούτε τις συνθήκες που αυτός συνέβη. Ζητάμε εκ νέου να ενημερωθούμε για το εν λόγω πόρισμα. Ζητάμε επίσπευση των διαδικασιών για την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία όλων των υπευθύνων. Ζητάμε τα αυτονόητα για να ανακουφιστεί ο πόνος της οικογένειας και να ανακτήσει η κοινωνία την χαμένη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Ζητάμε να πάψει η κατρακύλα τούτης της Κυβέρνησης και να σταματήσουν οι συνεχείς ρωγμές στο Κράτος Δικαίου.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ