Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλ.Αυλωνίτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την κατασκευή ΣΜΑ στους Ραχτάδες. Οφείλονται εξηγήσεις στους κατοίκους

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχετικά με την πρόθεση ιδιωτών για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε ακίνητο ιδιοκτησίας τους που βρίσκεται στην Κοινότητα Ραχτάδων Κέρκυρας.

 Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων για την νομιμότητα των διαδικασιών, αλλά και για τον επηρεασμό του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος της περιοχής. Η περιοχή όπου σχεδιάζεται η κατασκευή ΣΜΑ τα τελευταία χρόνια έχει έντονη οικιστική ανάπτυξη και έχει αναπτυχθεί έντονο το ενδιαφέρον αλλοδαπών, ιδίως Άγγλων ψηφιακών νομαδων κλπ  για αγορά ακινήτων και κατασκευή οικιών και μια ενδεχόμενη δημιουργία ΣΜΑ θα επηρεάσει αρνητικά  πολλές οικογένειες, ενώ ο πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας κινδυνεύει. Και μόνο το γεγονός της ύπαρξης πηγαδιών και της γεώτρησης με την οποία υδρεύεται το χωριό αποτελεί αρνητική προϋπόθεση μιας τέτοιας κατασκευής.

 Επτά άλλα σημεία υποδείχθηκαν από μελετητές προς τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, και όμως αναιτιολόγητα, ο Δήμος συναινεί  να γίνει η ιδιωτική αυτή κατασκευή  στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Γιατί; Οφείλονται εξηγήσεις στους κατοίκους.

 Όλοι οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων της Βόρειας Κέρκυρας (Ραχτάδων, Δάφνης, Βελονάδων, Μεσαριάς και Αρμενάδων) είναι ανάστατοι και ζητούν την αποτροπή της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

 Δεν πρέπει να τους ακούσει η Πολιτεία;

 Ο βουλευτής θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπεί μια τέτοια κατασκευή ΣΜΑ στη περιοχή αυτή.  

 Το περιφερειακό συμβούλιο πήρε απόφαση να ερευνηθούν επιτόπου οι καταγγελίες των  κατοίκων και μέχρι τότε θα σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης του χώρου. Παράλληλα θα εξετάσει και τις 7 άλλες προτεινόμενες θέσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ