Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Ερώτηση για τα Αντισταθμιστικά Ωφέλη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, κατόπιν συνεργασίας με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, σχετικά με την ανάγκη θέσπισης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, του πλαισίου εφαρμογής των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία αφορούν σε ένα σύνολο ανταποδοτικών πράξεων που πρέπει να πραγματοποιούνται από κάθε ξένο προμηθευτή οπλικών συστημάτων προς τη χώρα μας, ως αντιστάθμισμα για την προμήθεια.

Ειδικότερα, στην ερώτηση γίνεται αναφορά στα αδιαμφισβήτητα οφέλη για τη χώρα μας από την εφαρμογή των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω κυρίως της δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης του πολλαπλασιαστικού παράγοντα της δαπάνης της προμήθειας. Έτσι μπορούν να επιτευχθούν στόχοι, όπως, η σταδιακή απεξάρτηση των εγχώριων αναγκών από τις πηγές του εξωτερικού, η ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, η δημιουργία νέων διαύλων εισροής επενδυτικών κεφαλαίων και η εξοικονόμηση συναλλαγματικών πόρων και η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης του εγχώριου επιστημονικού, τεχνικού και εργατικού δυναμικού.

Ο βουλευτής Δ. Μπιάγκης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να τοποθετηθούν επί της πρόθεσης της κυβέρνησης να θεσπίσει και να εφαρμόσει Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, τόσο στις υπό εξέλιξη, όσο και στις μελλοντικές προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού, εξασφαλίζοντας την προσήκουσα διαφάνεια, μέσω της ενημέρωσης και ελέγχου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης αναρτάται στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ