Συνελήφθη εργολάβος Αντιδήμαρχος που απασχολούσε συμβασιούχους Δήμου

Με την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του εργολάβου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία αλλά αφέθη ελεύθερος στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Χ. Κουτσούρης για παράβαση του οικοδομικού κανονισμού.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε πέντε συλλήψεις, τέσσερις εκ των οποίων έγιναν κατά την ίδια διαδικασία μετά από σχετική καταγγελία για κατασκευή πισίνας σε οικία στη Β. Κέρκυρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

Απασχολούσε συμβασιούχους Δήμου!

Το απίστευτο είναι ότι και τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν είναι εργαζόμενοι του Δήμου (!), τρεις εκ των οποίων απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και βρίσκονταν ήδη σε άδεια και ένας οδηγός.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε, συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος για εμπλοκή στην υπόθεση ωστόσο μετά την ενημέρωση του Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι.

Δείτε ακόμη:

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραθαλάσσια οικεία όπου γίνονταν οι εργασίες, είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Δημάρχου Β. Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη…

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος

Ο Αντιδήμαρχος Χ. Κουτσούρης σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα επιβεβαίωσε το γεγονός τονίζοντας ωστόσο ότι οι εργασίες ήταν νόμιμες. Όσον αφορά την σύλληψη του τόνισε ότι έγινε στο πλαίσιο της επαγγελματικής του ιδιότητας αυτής του εργολάβου έργων και αναφορικά με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους του Δήμου υποστήριξε ότι τους απασχολεί σε ώρες και ημέρες που δεν εργάζονται στον Δήμο.

Πάντως, για το γεγονός η αντιπολίτευση θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση  τόσο από το Δήμο όσο και από την Αστυνομία.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ