Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βούλα Κεχαγιά στα Παραπολιτικά: ”Σφραγίδα έχουν βάλει αρκετοί, την πιο έντονη ο Ανδρέας Παπανδρέου”

Η έμπειρη δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος διευθύντρια της «Αυγής», Βούλα Κεχαγιά, είναι αυτή τη στιγμή η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Μετρά χιλιόμετρα στο πολιτικό ρεπορτάζ και ξεχωρίζει για την επιμονή και τον δυναμισμό της. Η κα. Κεχαγιά μιλάει στα «Π» για τις εξελίξεις στην πολιτική, αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και γιατί Στέφανο Κασσελάκη;

Μα γιατί είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο αριστερό κόμμα, που μπορεί να εκφράσει μέσα από τον προοδευτισμό του τις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα που κοιτάζει μπροστά, απεχθάνεται τις διακρίσεις και έχει ως κύριο μέλημά του τον πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Γιατί μπορεί να επαναφέρει την προοπτική και την προσδοκία που στέρησε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη από την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη όσα υπόσχεται για το καλό της κοινωνίας, χωρίς εξαρτήσεις, γιατί τολμά και γιατί επιμένει στην αλήθεια, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Γιατί έχει προοδευτικές ιδέες, δεν κλείνει τα μάτια του στην αδικία και αγωνίζεται για την αποκατάσταση του δικαίου. Γιατί μπορεί να μας εξασφαλίσει το ελληνικό όνειρο…

voula_kexagia_syriza

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη όσα υπόσχεται για το καλό της κοινωνίας, χωρίς εξαρτήσεις

Πιστεύετε ότι η Ν.Δ. έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών;

Ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία έλαβε το μήνυμα των εκλογών. Ομως, υποκρίνεται ότι έλαβε άλλο μήνυμα από αυτό που της έστειλαν οι πολίτες, γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί την πολιτική ήττα της. Η συνέχιση της ίδιας, κυνικής πολιτικής αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της μηνυματολογίας… Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε «mea culpa που άνοιξα τα σπίτια μου».

Εσείς θεωρείτε λάθος τη lifestyle προβολή;

Δεν ήταν lifestyle προβολή, ήταν η ανάγκη του και η επιθυμία του να είναι διάφανος σε όλα. Το «mea culpa» του πιστεύω ότι αφορούσε όσους αισθάνθηκαν κάπως αιφνιδιασμένοι από αυτό.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ηγηθεί μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης;

Ασφαλώς. Και διαθέτει όλα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά ενός κεντροαριστερού ηγέτη, με κύριο γνώρισμα την κοινωνική ενσυναίσθηση.

Η πρώτη μεταρρύθμιση που θα θέλατε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν γίνει κυβέρνηση;

Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των ανώτατων δικαστών και συγχρόνως να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία».

Ποια θεωρείτε την «αχίλλειο πτέρνα» του πρωθυπουργού;

Αυτό που εκπέμπει: την αντίληψη ότι όλοι οι άλλοι είναι υποδεέστεροί του. Την αλαζονεία.

Υπάρχει κάποια γυναίκα-πρότυπο που σας έχει εμπνεύσει;

Με εμπνέουν όλες οι δυναμικές γυναίκες. Εκείνες που διεκδικούν όχι μόνο για τον εαυτό τους -και δικαίως-, αλλά και για τους άλλους.

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία σας και ποια τη χειρότερη στιγμή σας;

Τώρα μου βάζετε δύσκολα. Εχω νιώσει επιτυχία για απλά μονόστηλα ή για θέματα που για άλλους πέρασαν «στα ψιλά». Θα έλεγα ότι η αποκάλυψη -ως πολιτική συντάκτρια των «Νέων»- πως ο Αλέκος Αλαβάνος επρόκειτο να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΝ όταν ήταν ακόμα στα πάνω του και να ενθαρρύνει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα ήταν μια από τις καλές στιγμές. Για τη χειρότερη ελπίζω να έχει ήδη συμβεί και να έχει περάσει ανώδυνα…

Θα παντρευόσασταν ξανά;

Για ποιον λόγο;

Πώς περνάτε δημιουργικό χρόνο μαμά και κόρη;

Συζητώντας -όχι για τη δουλειά μου-, μαγειρεύοντας και εσχάτως πηγαίνοντας μαζί σε κάποιες συναυλίες. Οπως προσφάτως στο Λονδίνο, στο «O2», για μια συναυλία της Ολίβια Ροντρίγκο.

Ποια είναι η πιο μεγάλη αλλαγή που έχετε κάνει στην εμφάνισή σας;

Δεν θυμάμαι. Μάλλον έχω γίνει μονότονη…

Θα γινόσασταν ξανθιά;

Ναι. Το έχω δοκιμάσει, άλλωστε, πριν από πολλά χρόνια.

Κάνετε δουλειές στο σπίτι;

Και βέβαια. Αρκεί να έχω την κατάλληλη ψυχολογία…

Μαγειρεύετε; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Μαγειρεύω και μαγειρεύω νόστιμα. Νομίζω ότι στο παστίτσιο τα πάω καλά.

Έχετε κατοικίδιο;

Συγκατοικούμε με ένα κουνελάκι.

Γίνονται πολιτικά «μαγειρέματα»; Με επιτυχία ή «καμένα»;

Δεν θα δώσω αρνητική χροιά στη λέξη «μαγείρεμα». Και πάντα κάτω από αυτό το πρίσμα θα έλεγα ότι σε μια «πολιτική κουζίνα» ένας είναι ο σεφ με την τέλεια συνταγή. Η πιστή εκτέλεσή της από όλους εξασφαλίζει την επιτυχία. Τα άλλα «μαγειρέματα» δεν μας αφορούν. Αποψη για social media και πολιτική; Ασφαλώς και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο, μάλιστα, όταν αποφεύγει τις ακρότητες, γίνεται και αποτελεσματικό.

Ποια ήταν η πιο άσχημη στιγμή στη ζωή σας, που σας έχει στιγματίσει;

Άσχημες στιγμές, πολλές. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια φυσική απώλεια, με στιγματίζουν μόνο όσες έχουν να κάνουν με προδοσία πάσης φύσεως.

Έχετε δεχθεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Τείνω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση. Συμπάσχω με όσες αδελφές μας υφίστανται ψυχολογική ή σωματική κακοποίηση. Για τους θύτες δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Έχετε ρίξει ποτέ «κούφια» ψήφο, τη λεγόμενη «ψήφο διαμαρτυρίας»; Σε ποιο κόμμα και γιατί;

Σε νεαρή ηλικία έχω ψηφίσει λευκό.

Έχετε ψηφίσει έστω μία φορά ΠΑΣΟΚ; Με το χέρι στην καρδιά…

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Νέα Δημοκρατία.

Ποιος είναι ο πολιτικός που θεωρείτε ότι έχει βάλει τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας;

Σφραγίδα έχουν βάλει αρκετοί. Την πιο έντονη μέχρι τώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η καλύτερη αξιολόγηση γίνεται πάντα σε μια απόσταση από τον χρόνο.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ