Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος για “απρεπείς υπουργούς”: Εφόσον είναι μακριά από τους βουλευτές, σκεφτείτε πόσο μακριά είναι από τους πολίτες

Αιχμές με επίκεντρο την οικονομία άφησε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε στην ακρίβεια και το φορολογικό σύστημα που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνοντας ότι σωστά έγινε αλλά όσοι αμφισβητούν τα κριτήρια, ο έλεγχος να μην είναι δαμόκλειος σπάθη.

Στεγαστικό πρόβλημα

Ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε επίσης στο στεγαστικό πρόβλημα, επικρίνοντας την πολιτική για τα δάνεια: “Ψάχνετε και ξύνετε τον πάτο του βαρελιού για 9.000 δάνεια, την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες αναξιοποίητα ακίνητα από σχολάζουσες κληρονομιές που έχουν περιέλθει στο κράτος”.

Αγροτική πολιτική

Ο κ. Μπουκώρος δεν παρέλειψε να θίξει και την αγροτική πολιτική, σχολιάζοντας: “Έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο ποσό να μοιράσουμε στους αγρότες και κάθε χρόνο τα κάνουμε μούσκεμα”.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Σχετικά με την ψήφιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής παρατήρησε: “Δεν μας στοίχισε η ψήφιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αλλά η διαχείριση του ζητήματος πριν και μετά, με τον φανατισμό και τα φροντιστήρια στους βουλευτές”.

Ο κ. Μπουκώρος εξέφρασε την ανησυχία του για το ΦΠΑ στον καφέ: “Πάνε να γίνουν νέα λάθη με ΦΠΑ 24% στον καφέ, σε ανθρώπους που έχουν τεράστια έξοδα”.

Συντάξεις χηρείας

Ιδιαίτερη αιχμή άφησε για τον υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου, σχετικά με τις συντάξεις χηρείας: “Ζητά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από μικροσυνταξιούχους, ενώ η ευθύνη για την καθυστέρηση είναι δική του. Η κατάσταση αφορά 32.000 περιπτώσεις”, σημείωσε.

Ο κ. Μπουκώρος έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα για διαφάνεια στις αποζημιώσεις στη Θεσσαλία: “Όχι πολιτικαντισμοί αρμόδιοι υπουργοί να παίρνουν τηλέφωνα και να λένε ότι καθάρισαν”. Τέλος, αναφέρθηκε και σε απρεπή συμπεριφορά ορισμένων υπουργών: “Εφόσον είναι μακριά από τους βουλευτές, σκεφτείτε πόσο μακριά είναι από τους πολίτες”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ