Κεχαγιά στα Παραπολιτικά 90,1: ”Βασίλισσα των μαύρων η ΝΔ” – Υπήρχε πρόθεση επί Τσίπρα να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της ”Αυγής”

«Ο κ.Κασσελάκης χαρακτήρισε τη ΝΔ ”βασίλισσα των μαύρων” άρα οι αναφορές σε μαύρα στρέφονται πρωτίστως στο κόμμα της ΝΔ και σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, που είτε τώρα είτε στο παρελθόν έχει κινηθεί και έχει λειτουργήσει με βάση μαύρες σακούλες. Δεν αναφέρεται στον Α.Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανάρτηση του Θόδωρου Μαργαρίτη είπε: «Εκπλήσσομαι γιατί αυτή η ανάρτηση προέρχεται από τον κ.Μαργαρίτη και δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Η έκπληξη γίνεται διπλή όταν έρχεται από το στέλεχος ενός άλλου κόμματος να απευθύνεται σε στελέχη άλλου κόμματος την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει να λύσει πολλά και πολύ σημαντικά προβλήματα».

Ερωτηθείσα τι εννοούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην αναφορά του περί «μαύρων χρημάτων», η Βούλα Κεχαγιά είπε: «Ο κ.Κασσελάκης χαρακτήρισε τη ΝΔ «βασίλισσα των μαύρων» άρα οι αναφορές σε μαύρα στρέφονται πρωτίστως στο κόμμα της ΝΔ και σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα που είτε τώρα είτε στο παρελθόν έχει κινηθεί και έχει λειτουργήσει με βάση μαύρες σακούλες. Δεν αναφέρεται στον Α.Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω την υπόθεση, αποκάλυψη, ομολογία και παραδοχή κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για το 1 εκατομμύριο μάρκα της Siemens» και πρόσθεσε «Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να δοθούν και κάποια στοιχεία στη δημοσιότητα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή» είπε: «Η ”Αυγή” ως εφημερίδα δεν κλείνει εφόσον διατηρείται το Κυριακάτικο φύλλο και αυτό μέσα σε αυτή την πολύ δυσάρεστη επιλογή και απόφαση που ελήφθη ίσως είναι κάτι που μας ικανοποιεί το ότι διατηρείται ο τίτλος και διατηρείται συγχρόνως και το site της Αυγής προστατεύοντας και τις θέσεις των εργαζομένων. Οι ανακοινώσεις που έγιναν από το ΔΣ της Αυγής αλλά και τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Η οριστική απόφαση για την αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής ελήφθη από το ΔΣ της Αυγής. Έγινε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου όπου αποτυπώθηκαν τα οικονομικά του κόμματος και έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή σε αυτό το πλαίσιο ειπώθηκε ότι είναι δύσκολη η συνέχιση της έκδοσης του ημερησίου φύλλου και υπήρξε μια συζήτηση αν μπορούσαν να υπάρχουν τρόποι να διασωθεί».

Ερωτηθείσα αν υπήρχε απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας επί Αλέξη Τσίπρα να ανασταλεί το καθημερινό φύλλο της «Αυγής», που όμως δεν υλοποιήθηκε, η Βούλα Κεχαγιά είπε: «Τότε δεν ήμουν μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήμουν δημοσιογράφος. Θα σας μιλήσω ως δημοσιογράφος, γιατί ξέρω τι κάλυψα εκείνη την περίοδο. Ήξερα ότι υπήρχε πρόθεση να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της ”Αυγής” εξ αυτού του λόγου ο τότε διευθυντής του φύλλου τελούσε υπό παραίτηση, και υπήρξε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία εμείς ως δημοσιογράφοι είχαμε λάβει ένα non paper, το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε και ήταν επιβεβλημένο να κλείσει το ημερήσιο φύλλο».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ