Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο τουρισμού ICOT 2024

Κλείνει σήμερα τις εργασίες του, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο τουρισμού ICOT 2024, που συνδιοργάνωσαν η IATOUR, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο του Middlesex και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 80 σύνεδροι και κεντρικοί ομιλητές από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ηχηρά ονόματα της αιχμής της ακαδημαϊκής έρευνας στον τουρισμό.

Η παρουσία όλων αυτών των ερευνητών στην Κέρκυρα αναδεικνύει τη θέση του τόπου στο διεθνές τουριστικό στερέωμα. Τα επιστημονικά συνέδρια αυτού του επιπέδου συμβάλλουν στη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής και των τάσεων. Σε αυτό το περιβάλλον ο Δήμος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δική του στρατηγική για τον τουρισμό, με τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπύρο Χαλικιόπουλο, στην τελετή έναρξης.

Οι διοργανωτές και οι σύνεδροι έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν την Κέρκυρα με ξεναγήσεις, εκδρομή και άλλες εκδηλώσεις, με τη συμβολή του Δήμου, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η επιτυχημένη διοργάνωση του ICOT 2024 αποτελεί μία καλή βάση για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, αλλά και τη συμμετοχή της Κέρκυρας στις εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ