Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνέντευξη του βουλευτή και Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη στα “Παραπολιτικά – Life News 102,9”, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η συνέντευξη του βουλευτή και Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη στα “Παραπολιτικά 90.1”, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα κυριότερα σημεία:

►Για τις εσωκομματικές κινήσεις και την επιστολή των “87”

-Είμαι αντίθετος στη λογική δημιουργίας ομαδοποιημένων καταστάσεων στο κόμμα, γιατί το έχουμε πληρώσει με απανωτές ήττες, παραίτηση του πρώην Προέδρου μας κλπ.

-Θεωρώ λάθος να υπογράφουν όλοι μαζί ένα κείμενο. Δημιουργείται η εικόνα ότι κάπου συγκεντρώθηκαν, πέρα από τα Όργανα, κι εξέφρασαν όλοι μαζί μια άποψη, που θα μπορούσαν να εκφράσουν εσωτερικά, στα συλλογικά όργανα. Την ώρα μάλιστα που όταν δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των 87, είχε ήδη ανακοινωθεί η σύγκλιση της Π.Γ. και της Κ.Ε. Δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης.

-Δεν είμαι ακραίος, δεν θεωρώ ότι λειτουργεί υπονομευτικά αυτή η κίνηση και το κείμενο. Μέσα στους “87” υπάρχουν σύντροφοι που δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν, και από θεσμικές θέσεις που κατέχουν. Υπάρχει η αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, πρώην υπουργοί, μέλη της Κ.Ε. με πολιτική δράση.

►Για την ανάρτηση του αδελφού του Στ. Κασσελάκη

Ήταν λάθος η παρέμβαση μέσω της χθεσινής ανάρτησης του αδελφού του Προέδρου. Ισχύει και γι’ αυτόν ότι επισήμανα πιο πριν. Σεβαστές όλες οι θέσεις, οι απόψεις, αλλά όταν το κόμμα σου πονάει, όταν έχει περάσει τα πάνδεινα όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας αυτής της απίστευτης εσωστρέφειας, τότε πρέπει οι κινήσεις μας να είναι προσεκτικές.

►Για την εσωστρέφεια

Επειδή δεν θέλω να γίνω μέρος σε καμία εσωστρέφεια , η οποία δημιουργεί το μέγιστο κακό στο κόμμα μου , δεν θέλω να συνεχίσω την περαιτέρω συζήτηση, διότι είμαι πέντε χρόνια βουλευτής, παρακολουθώ με πολύ μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αυτό που θέλω να σας πω είναι δεν είναι μόνο μέσα στο κόμμα μου. Το πολιτικό σύστημα έχει υποστεί με οριζόντιο τρόπο ένα τεράστιο πλήγμα.

►Για τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη

Μίλησα προσωπικά με τον εξαίρετο συνάδελφο τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος μου είπε ότι έχει ήδη κοινοποιήσει την απάντησή του. Θεωρώ ότι η πρώτη του δήλωση ήταν λανθασμένη. ΄Εδωσε την δυνατότητα και σε σας και σε οποιονδήποτε να το ερμηνεύσει διαφορετικά, και δικαιολογημένα.

►Για τα σενάρια διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δεν φοβάμαι διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έχουμε βάλει όλοι μυαλό. Δεν νομίζω ότι η ιστορία μπορεί να οδηγήσει σε νέα διάσπαση.

►Για τον Αλέξη Τσίπρα

-Βλέπω πρόσωπα μέσα στην ομάδα των “87” που σηματοδοτούν κάτι, που είναι συνδεδεμένα με τον πρώην πρόεδρο. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βγει και να υποστηρίξει το κόμμα του, είναι λάθος η σιωπή. Υπεραγαπάμε τον Τσίπρα, όμως έχουμε ένα νέο πρόεδρο σήμερα, έχουμε ένα κόμμα να στηρίξουμε.

-Ο Αλ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να στηρίξει το κόμμα που είναι ουσιαστικά δημιούργημά του, δεν μπορεί να βλέπει όλες αυτές τις καταστάσεις, που τον διέλυσαν κι αυτόν προσωπικά. Οι ισορροπίες που κράτησε ο Τσίπρας τόσο καιρό μέσα από αντιμαχόμενες ομαδοποιημένες καταστάσεις , μπορεί να οδήγησαν στη διακυβέρνηση , όμως λειτούργησαν μετά την ήττα εντελώς διαλυτικά . Κι αυτή είναι η αλήθεια!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ