Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Βάση και στελέχη πιέζουν τον Τσίπρα να μιλήσει επιτέλους

Μετά τον τραγέλαφο των τελευταίων 24ωρων στον ΣΥΡΙΖΑ με… αδέλφια, ξαδέλφια και διάφορους παρατρεχάμενους να παρεμβαίνουν θεωρώντας πως έχουν άποψη στα εσωκομματικά, οι πιο ψύχραιμοι και συνετοί απ’ όλες τις πλευρές επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα ηρεμίας στην Κουμουνδούρου. Εάν αυτό το κλίμα καταλλαγής επικρατήσει και στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων συνιστά πάντως ερώτημα. Για την ώρα γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να πέσουν οι τόνοι, καθώς τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες παραπέμπουν σε… σκηνές από επιθεώρηση. Τα 87 στελέχη που υπέγραψαν το κείμενο με το οποίο ζητούσαν τη σύγκληση των οργάνων και τη συζήτηση εκείνων των θεμάτων που έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηχηρή ανάρτηση που έκανε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος επιμένουν πως δεν έχουν πρόθεση να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα τμήμα της κομματικής βάσης και στελέχη θα επιθυμούσαν αντί άλλης αναμπουμπούλας να βγει και να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα εντέλει έπεσαν σαν σκιές πάνω του. «Από πλευράς του προέδρου είχαμε προσφάτως μία εκτενέστατη ανάρτηση, όπου έθετε όλη την ατζέντα θεμάτων αλλά και των επόμενων βημάτων που ο ίδιος σκέφτεται να πραγματοποιήσει.

Στα όργανα

Όλα αυτά βεβαίως είναι θέματα που συζητούνται στα όργανα», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει υπογράψει το κείμενο, και πρόσθεσε: «Τα θέματα που περιέχει η επιστολή είναι αυτά που δημιούργησαν έντονους προβληματισμούς, όχι προσωπικούς αλλά όπως τους εισπράττουμε και από μέλη του κόμματος και από τον κόσμο. Πιο κρίσιμο και πιο επείγον ζήτημα κατά τη γνώμη μου το οποίο περιέχεται στην επιστολή είναι αξιακό και αφορά ζητήματα ήθους και διαφάνειας, τα οποία μπήκαν σε ατζέντα».

Το γεγονός ωστόσο ότι ανάμεσα σε αυτά τα στελέχη υπάρχουν οι υπογραφές επτά βουλευτών (πληροφορίες λένε ότι άλλοι τρεις με πέντε βουλευτές συντάσσονται με τις απόψεις των 87) κάνει τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ιδιαίτερα καχύποπτους για το μέλλον της ΚΟ. Παράλληλα διάφοροι καλοθελητές -άσχετοι με την πολιτική-, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν δίπλα στον πρόεδρο, τον συμβουλεύουν να επιτεθεί γιατί αλλιώς όσοι διαφωνούν μαζί του θα τον αμφισβητήσουν και θα επιχειρήσουν ξανά να πάρουν το κόμμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις ΗΠΑ αναζητώντας στην πραγματικότητα χρήματα, καθώς το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ… είναι μείον, και γενικώς το μέλλον του κόμματος θεωρείται αβέβαιο όσο τα οικονομικά παραμένουν άσχημα. Ελάχιστοι πάντως ήταν οι βουλευτές που έβαλαν… ρεφενέ, για να στηριχτούν τα κομματικά ΜΜΕ, και μόνον τρεις από τους 87, που διαμαρτύ- ρονται για το κλείσιμο του ημερήσιου της «Αυγής», όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Συμεών Κεδίκογλου.

Δεν κρύβεται”

Πάντως χθες, η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, επιχείρησε να κάνει ολική αναδίπλωση αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν ή υπονοήθηκαν για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ερώτηση εάν πίσω από τους 87 βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος, η κυρία Τζάκρη απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, δεν κρύβεται πίσω από τους 87 ο Τσίπρας, τις έχει δείξει τις προθέσεις του, ήμασταν και στην παρουσίαση του ινστιτούτου που έφτιαξε. Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας συμβάλλει θετικά στις συλλογικές μας αποφάσεις, τις ενδυναμώνει, δεν τις αποδυναμώνει.

Αυτοί που μιλάνε εξ ονόματος του Αλέξη Τσίπρα δεν τον βοηθούν στην εικόνα που έχει στην κοινωνία, δεν χρειάζεται μεταφραστές ο Τσίπρας. Ό,τι έχει να πει ο Αλέξης Τσίπρας, το λέει, το ίδιο έκανε και στο συνέδριο». Αναφερόμενη μάλιστα στα μαύρα χρήματα, σχολίασε ότι η πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη δεν διαφέρει «από τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα να σώσει τη χώρα, να δια- σώσει την Οικονομία. Για μας στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ωφέλιμοι για τη χώρα και όχι για τους εαυτούς μας».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος συνυπογράφει το κείμενο, ανέφερε: «Το ότι διαμαρτύρονται 87 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιστολή για μια σειρά από ζητήματα που έχουν γίνει τελευταία, νομίζω είναι εύλογο. Δεν είναι λογικό, όταν έχει να συνεδριάσει όργανο στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολλούς μήνες; Όταν έχουν τε- λειώσει οι ευρωεκλογές και δεν έχει γίνει καν απολογισμός. Δεν έχει έρθει ο Στέφανος Κασσελάκης να απολογηθεί για το αποτέλεσμα. Δεν είναι ασυνήθιστο; Δεν πρέπει να υπάρχει μια εισήγηση για το τι κάνουμε από εδώ και πέρα;».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ