Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΠΑΣΟΚ: Μεγαλώνει η λίστα των υποψηφίων για την ηγεσία – Τι θα κάνουν Γιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου

Σε τροχιά εκλογών βρίσκεται και επίσημα το ΠΑΣΟΚ με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηθούν κάλπες στις 6 και 13 Οκτωβρίου για την εκλογή αρχηγού.

Την ίδια ώρα, η λίστα τον υποψηφίων όλο και μεγαλώνει, καθώς μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους την Κυριακή, από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο, το πρωί της Δευτέρας την δική της υποψηφιότητα γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της και η βουλευτής του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε υποψηφιότητα και ο Μιχάλης Κατρίνης, επιβεβαιώνοντας τη σημερινή στήλη του Big Mouth.

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του», αναφέρει η Μιλένα Αποστολάκη στην ανακοίνωσή της.

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης.

Μεγαλώνει η λίστα των διεκδικητών

Παράλληλα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Big Mouth του Powergame, ο κύβος ερρίφθη από την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία  μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος της, η πολιτικοποίηση της εκλογικής μάχης, μετατοπίζοντας τη συζήτηση και το βάρος της αναμέτρησης σε πιο κεντρώα… περιοχή. Παράλληλα, όπως μου είπαν ετοιμάζει την πολιτική της πλατφόρμα, όπου θα προβάλλει το όραμα ενός φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που προτείνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με μεταρρυθμιστική ατζέντα και στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μία σύγχρονη πατριωτική, ρεαλιστική ατζέντα που θα απαντήσει θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως λέει η ίδια.

Φουντώνουν οι φήμες για υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου

Τις τελευταίες ώρες διακινείται πως και η Άννα Διαμαντοπούλου σκέφτεται πολύ σοβαρά να βάλει υποψηφιότητά για την ηγεσία του κόμματος, μετά από πιέσεις που δέχεται από κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα, που ήδη συλλέγουν υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς της, καθώς θεωρούν ότι διαθέτει το κατάλληλο προφίλ, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία της χώρας.

Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα και ερωτηθείς για το εάν θα βάλει υποψήφια για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «θα σας πω ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ η όλη διαδικασία, γιατί πιστεύω ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή», χωρίς να απαντήσει αρνητικά σε μια πιθανότητα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Η ίδια δεν άνοιξε τα χαρτιά της, καθώς, όπως είπε, «η διαδικασία της μέχρι τις 3 και 16 τη βλέπω μια φυσιολογική και θα οργανωθεί πολιτικά όπως έχει μεγάλη εμπειρία το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις διαδικασίες. Το καλοκαίρι θα είναι νεκρός χρόνος, μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Θα έχουμε έναν πολύ ενδιαφέροντα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ