Live ο Μητσοτάκης στο Economist: Δεν θα υπάρξουν πρόωρες κάλπες – Οι πολίτες χρησιμοποίησαν τις Ευρωεκλογές για να μας στείλουν μήνυμα

Με τον Ενρικό Λέττα πραγματοποιεί συζήτηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», το οποίο διεξάγεται στο Γκολφ Γλυφάδας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Παρακολουθήστε live εδώ:

28th Economist Government Roundtable | Prime Minister’s Opening Gala Dinner (GR)

 
Στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύζητησης του με τον Ενρίκο Λέττα, ο οποίος δήλωσε πως «το συμπέρασμα είναι ότι η Ν.Δ. παρέμεινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη».

«Σαφώς είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια.

Παράλληλα, αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά αποχής των Ευρωεκλογών είπε ότι «δεν είναι μόνο η κούραση με τις συνεχόμενες εκλογές, είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ