Θεοδωρικάκος: ”Στόχος μας να κάνουμε τα πάντα για να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και στα είδη διαβίωσης”

Για το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων, που δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αποδίδουν τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας».Ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (4/7) καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και όπως είπε: «Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζουμε 20 βιομηχανικά πάρκα και ενισχύουμε με 90 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της βιομηχανίας και όλα αυτά εχουν σημασία για την ζωή των πολιτών. Η μία πλευρά του πράγματος είναι πόσο κοστίζει το προϊόν που ψωνίζεις και η άλλη είναι ο μισθός, η απασχόληση και η αύξηση των θέσεων εργασίας, στο οποίο πετυχαίνουμε πράγματα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέχισε τονίζοντας ότι: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και στα είδη διαβίωσης» και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε τους εποπτικούς μηχανισμούς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της ΔΥΜΕΑ και αυστηροποιήσαμε το πλαίσιο των προστίμων. Αυτή η πολιτική έχει αποτελέσματα. Εκτιμώ ότι μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε περίπου στο μηδέν στον πληθωρισμό τροφίμων».

Καταλήγοντας ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Ακόμα και τότε όμως- όταν ο πληθωρισμός τροφίμων θα πέσει πέριξ του μηδενός – αυτό δεν θα μας είναι αρκετό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί γιατί η δική μας αντίληψη είναι να αυξάνουμε τον παραγόμενο πλούτο και να τον μοιράζουμε πιο δίκαια σε όλους, ώστε να έχουμε μέρισμα και οι συνταξιούχοι και η μέση ελληνική οικογένεια».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2glh0l7tprd)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ