Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λευτέρης Αυγενάκης: Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ, αλλά δεν παραδίδει την έδρα – Μήνυση κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από βίντεο που είδε φως της δημοσιότητας το οποίο απεικονίζει τον τον Λευτέρη Αυγενάκη να βιαιοπραγεί σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Oι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος ανακοίνωσε πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον του.

Ακολούθως, με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g5i3aact6h)

Την ανακοίνωση έκανε στο σώμα ο προεδρεύων Βασίλης Βιλιάρδος, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής, διαβάζοντας την επιστολή που έφτασε στο προεδρείο, στην οποία αναφέρονταν συγκεκριμένα τα εξής: «Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει πως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

Με τη διαγραφή του κ. Αυγενάκη ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να στείλει ένα μήνυμα: ότι έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν τους πολίτες. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, αλλά ζήτημα συμπεριφοράς, η συμπεριφορά «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», όπως είπε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και φυσικά είναι ένα μήνυμα και προς άλλους βουλευτές που θα σκεφθούν αντίστοιχα.

Η επιστολή Μητσοτάκη για διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την Κ.Ο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον βουλευτή στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος προκειμένου να διαγραφεί και ενημέρωσε το προεδρείο της Βουλής για την αποπομπή του πρώην πλέον “γαλάζιου” βουλευτή.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g4u0ouljmp)

Η αντίδραση του Λ. Αυγενάκη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του οΛευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

“Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη” τονίζει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει:

“Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας“

Η αναφορά της Αστυνομίας για το περιστατικό

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της Αστυνομίας για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στις 10:15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security ότι είχε δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα σε επιβάτη και υπαλλήλους εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης σε πύλη αναχώρησης. Όταν έφθασε ο αστυνομικός, ο Λευτέρης Αυγενάκης του είπε «έχω ασυλία».

Ο αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του και τότε ο 22χρονος υπάλληλος-θύμα του επεισοδίου ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό, όταν του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο γιο το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον 22χρονο υπάλληλο ότι έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση, με εκείνον να επιφυλάσσεται του δικαιώματός του. Σημειώνεται ότι το θύμα του επεισοδίου έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εντός τριών μηνών από την τέλεση του αδικήματος, το οποίο ήδη έχει καταγραφεί ως συμβάν.

Ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και απειλή σε βάρος του πρώην υπουργού, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει έτοιμος να ζητήσει άρση της ασυλίας του σε περίπτωση μήνυσης από τον υπάλληλο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g07e4xdf6x)

Ποιος είναι ο υπάλληλος στον οποίο επιτέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Οι συνάδελφοί του υπαλλήλου του αεροδρομίου, με τους οποίους συνομίλησε η δημοσιογράφος του Star, κάνουν λόγω για ένα εξαιρετικό παιδί, χαμηλών τόνων, εργατικό, ο οποίος για κακή του τύχη βρέθηκε να είναι ο συμπρωταγωνιστής του συγκεκριμένου επεισοδίου.

«Δε θέλει να συζητάει για το επεισόδιο, κρατάει χαμηλό προφίλ. Aυτό μας επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι αμέσως μετά το επεισόδιο έτρεξαν να τον βοηθήσουν» τόνισε η Ά. Λίτινα.


«Είσαι καλά; Χρειάζεσαι κάτι; Καλέσαμε την αστυνομία» του είπαν οι συνάδελφοί του αμέσως μετά το επεισόδιο με τον Λ. Αυγενάκη και εκείνος τους απάντησε: «Καλά είμαι. Φοβάμαι για τη δουλειά μου. Από αυτό ζω ρε παιδιά».

Υπάρχει βίντεο διάρκειας τουλάχιστον επτά λεπτών, δεν ήταν μόνο η χειροδικία

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΟΣΕΥΠΕ και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, υπάρχει βίντεο από κάμερα ασφαλείας διάρκειας 7 λεπτών που «καίει» τον πρώην υπουργό της ΝΔ.

«Οι πληροφορίες που μας μεταφέρουν οι εργαζόμενοι το τελευταίο τριήμερο είναι ότι το περιστατικό αυτό συνεχίστηκε, δεν είναι μόνο αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φαίνονται στο βίντεο. Υπάρχει ένα υλικό τουλάχιστον διάρκειας 7 λεπτών, όπου δείχνει ότι μετά βγήκε έξω από τον γκισέ και προκάλεσε επεισόδιο κλωτσώντας καθίσματα», ανέφερε αναλυτικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι συνάδελφοι του υπαλλήλου που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού κάλεσαν ένα δόκιμο αστυνομικό της ασφάλειας. Εκείνος προσπάθησε να τον ηρεμήσει λέγοντας του «κ. υπουργέ διαπράττετε αδικήματα» και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι απειλές και οι φωνές εναντίον του αστυνομικού.

«Ζητήσαμε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κατασχεθεί το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου γιατί οι πληροφορίες οι δικές μας είναι ότι το περιστικό διήρκησε επτά λεπτά και περιέχει κι άλλα αδικήματα από αυτά που βλέπουμε στο βίντεο των 10 δευτερολέπτων», συμπλήρωσε ο κ. Καραγεωργόπουλος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fxwuq47vsp)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθούν αδικήματα όπως η βία κατά υπαλλήλου, η διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, η παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σε κάθε περίπτωση οι εισαγγελικές αρχές της χώρας προκειμένου να καλέσουν τον βουλευτή σε εξηγήσεις ή να για να προχωρήσουν σε άσκηση δίωξης εφόσον στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων στην υπόθεση θα πρέπει προηγουμένως να ζητήσουν την άδεια της Βουλής και την άρση της ασυλίας του βουλευτή.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fwlrrkm4ip)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ