Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για Αυγενάκη: Μη ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές – Τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών

Τις κόκκινες γραμμές απέναντι σε συμπεριφορές πολιτικών που θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους πολίτες περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα καθημερινά προβλήματα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ακρίβεια, ενώ μίλησε και για την ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων, αλλά και για τους 10.000 μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hfh9qvoqgp)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στο περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις και ως προς τις συμπεριφορές.

«Οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών. Νομίζω ότι τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία, οι οποίες προβάλουν μια εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μια διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα φερόταν ένας πολίτης. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα επιμείνουμε στη μάχη κατά της ακρίβειας»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα καθημερινά προβλήματα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ακρίβεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι φαίνονται πλέον ορατά αποτελέσματα στο πρόβλημα της ακρίβειας. Όπως είπε «για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία για πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στα σουπερμάρκετ». «Θα επιμείνουμε σ’ αυτή τη μάχη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μέχρι οι τιμές να επιστρέψουν στα προ της πληθωριστικής κρίσης επίπεδα».

«Η κυβέρνηση εισέρχεται σε μια περίοδο που όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται και πάλι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη. Ξεκινάμε από το ζήτημα αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία που δείχνουν αλλά και πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στα σουπερμάρκετ. Είναι μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια αρχίζει και φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ελληνική πρωτοβουλία να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της πολιτικής ορισμένων πολυεθνικών να έχουν υψηλότερες τιμές σε χώρες της περιφέρειας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι αυτό πλέον αλλάζει. «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις προηγούμενες μέρες το αμαξοστάσιο στου Ρέντη όπου είδαμε τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμος της Αθήνας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους νέους διορισμούς στην Παιδεία κάνοντας λόγο για μια σημαντική μεταρρύθμιση. 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Σημαντική για τους πολίτες η πρόσβαση στη δημόσια Υγεία, Παιδεία και τα ΜΜΜ 

Απο την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη και το αίσθημα της ασφαλείας, που αποτελούν θεμέλιο για τους πολίτες, όπως είπε.

Μιλώντας για την ακρίβεια, εξήγησε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί, ενώ τόνισε πως η πρόσβαση στην δημόσια Υγεία, Παιδεία και τα ΜΜΜ είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες.

Η κ. Σακελλαρόπουλου αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί όταν διορίζονται μακριά από την οικία τους.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ