Δριμεία ανακοίνωση της Μ. Υδραίου- Αποδίδει ευθύνες στο “ξεχαρβάλωμα” της ΔΙΑΔΕΥΑΚ από τη νέα διοίκηση

Με μια οξύτατη ανακοίνωση η Μ. Υδραίου αποδίδει στη δημοτική αρχή ευθύνες για την κατάσταση λειψυδρίας στον Γαρούνα και τον Άη Γόρδη καθώς και για τις διακοπές υδροδότησης στην πόλη της Κέρκυρας υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή είναι τώρα που τα “θαλάσσωσε”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Αντί να προσκαλείτε συσκέψεις με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τύπου «ελάτε τώρα που τα θαλασσώσαμε», με σκοπό τη συγκάλυψη δικών σας ευθυνών και άγνοιας κινδύνου, ψάξτε να βρείτε τρόπο να λειτουργήσει εύρυθμα η ΔΕΥΑΚ. Βρείτε τρόπο, έστω τώρα, με τεχνοκρατική προσέγγιση, με σχέδιο και όχι σκόρπια και σπασμωδικά, να εξασφαλίσετε έστω τα ουσιώδη σε δημότες και επισκέπτες, πριν φύγει και ο τελευταίος τουρίστας του Δήμου μας  και πριν οι κάτοικοι χάσουν την υγεία τους”.

Ζητάει “άμεσα κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και εξειδικευμένων μηχανικών γεωλόγων κ.α. που θα ερευνήσει, θα βγάλει πόρισμα για το τί πραγματικά συμβαίνει και θα προτείνει άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις τεκμηριωμένα και με σαφήνεια. Έως τότε επειδή το νερό είναι κοινωνικό αγαθό ανταποδοτικού χαρακτήρα, οφείλετε να παίρνετε βυτία με νερό στους δημότες κυρίως στα πιο απομακρυσμένα χωριά, σε ηλικιωμένους, σε οικογένειες με μικρά παιδιά, σε δημότες που έχουν ανάγκη”.

Οι ευθύνες που αποδίδει στη σημερινή διοίκηση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, αναφέρονται σε συγκεκριμένο σημείο της ανακοίνωσης της : “Όλοι γνωρίζουν ότι έχετε ξεχαρβαλώσει πλήρως τον έμπειρο μηχανισμό της ΔΕΥΑΚ που αντιμετώπιζε τα προηγούμενα χρόνια τα προβλήματα. Προφανώς προς εξυπηρέτηση ημετέρων με συνταγές που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απέτυχαν και τώρα οδηγούν πάλι σε αδιέξοδα”.(…)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ