Ξεκινά η λειτουργία της νεοσύστατης Δικαστικής αστυνομίας

Ξεκίνησε να λειτουργεί το νεοσύστατο σώμα της δικαστικής αστυνομίας και στην Κέρκυρα.

Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Γιάννη Κοντό ο οποίος χθες (11-7-24) συναντήθηκε με τους νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς.

Όπως ενημερώνει ο κος Κοντός, η Δικαστική Αστυνομία στην Κέρκυρα αποτελείται από 7 νέα άτομα, με εντοπιότητα, που ασκούν τα καθήκοντα τους από την 01/07/2024 και σήμερα βρίσκονται σε φάση εκπαίδευσης – πρακτικής η οποία πραγματοποιείται από την Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας (στην διεύθυνση της οποίας υπάγονται) και από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας. Έχουν προσληφθεί μετά από σχετικό πανελλήνιο διαγωνισμό. Η Δικαστική Αστυνομία υπάγεται στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Παρόντες στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Δικηγορικού συλλόγου ήταν και ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Βεργώνης και η Προϊσταμένη της Γραμματείας της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καλαϊτζόγλου. 

Ο Δικηγορικός σύλλογος σημειώνει ότι, η Δικαστική Αστυνομία είναι ένας νέος θεσμός που άργησε να υλοποιηθεί στη χώρα μας, υπάρχει ήδη σε όλες τις προοδευμένες χώρες της Ευρώπης και ρόλος της είναι να επιβοηθά δραστικά το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης. 

Τα καθήκοντα της Δικαστικής Αστυνομίας θα είναι: α) Η φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου (όπου και η έδρα της), β) Η εκτέλεση των ποινικών αποφάσεων και γ) Οι κλητεύσεις και επιδόσεις, απαλλάσσοντας ουσιαστικά από τα καθήκοντα αυτά την ΕΛ.ΑΣ. και το σώμα των δικαστικών υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ καλωσόρισε τους Δικαστικούς Αστυνομικούς στα νέα τους καθήκοντα, και ευχήθηκε καλή συνεργασία με τους Δικηγόρους της Κέρκυρας και τον ΔΣΚ, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλή λειτουργία του έργου του νέου αυτού θεσμού, αλλά και την καλή, εν γένει, λειτουργία του έργου της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα.  

Πηγή:ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ