Μπαντίνα “Παλαιάς”: Συναυλία-αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου

Στην γειτονιά της, εκεί απέναντι από το εμβληματικό κτήριο της Αναγνωστικής Εταιρείας όπου η λαϊκή ετυμηγορία θέλει να το ονομάζει ως το «σπίτι της Βλαχοπούλου» από την ταινία η «Κόμησσα της Κέρκυρας», ναι εκείνο όπου ο «κάτω όροφος είναι για να βαστάει τον αποπάνω»!

Στο «καλοκαιρινό εξοχικό» τους στο Προσκοπείο, τα  παιδιά της μπαντίνας της Παλαιάς Φιλαρμονικής, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουν για τις συναυλίες τους μία μοναδική φιλοξενία που επιμελείται και οργανώνει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Κερκύρας επιστεγάζοντας τις παλαιόθεν αγαστές και θερμές σχέσεις αυτών των δύο σπουδαίων φορέων πολιτισμού και διαπαιδαγώγησης, αποτίνουν την Δευτέρα 22/07 μουσικά φόρο τιμής στην μεγάλη κερκυραία ηθοποιό και καλλιτέχνιδα Ρένα Βλαχοπούλου.

Και είναι αυτά τα παιδιά, αυτοί οι νεαροί μουσικοί οι ιδανικότεροι εκτελεστές σε αυτήν την αφιερωματική βραδιά αφού η αλέγκρα Ρένα όλων των κερκυραίων, με το μπρίο της, την ντοπιολαλιά και την επτανησιακή «βουρλισιά» της παρέμεινε σε όλη της ζωή μέσα στην ψυχή της ένα μικρό παιδί, εκείνη η ίδια κοπελούδα των 17 ετών που τραγούδησε ντροπαλά την «Reginella Campagnola» στον Μίμη Τραϊφόρο. Μία θυελλώδης ζωή γεμάτη από γρήγορα tempi με εναλασσόμενα crescendi και diminuendi, μία ζωή που μόνο μουσικοί όροι μπορεί να την ορίσουν αλλά και η απεριόριστη αγάπη για την πατρίδα της την Κέρκυρα..   

Στην συναυλία αυτή ακολουθήστε την συμβουλή της ίδιας της σιόρας Αγγιολίνας: «Αφήστε με να κλείσω τα μάτια μου και να δω την Κέρκυρα όμορφη, όπως είναι» και ονειρευτείτε και εσείς μαζί μας την πριγκίπισσα του Ιονίου με την Παλαιοκαστρίτσα, τις Μπενίτσες και το Ποντικονήσι σύμφωνα με το κοσμοαγάπητο άσμα, την μοναδική και ξεχωριστή μας Κέρκυρα!

Την βραδιά λαμπρύνουν με την παρουσία τους ξεχωριστοί καλλιτέχνες και σωματεία:

Τα τραγούδια της Ρένας Βλαχοπούλου ερμηνεύει η Έλενα Ρίστοβα. Χορευτικά και θεατρικά δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων Κερκύρας σε επιμέλεια Λίζας Αλεξάκη. Συμμετέχουν το χορωδιακό σύνολο παραδοσιακού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κερκύρας και οργανικό σύνολο της Κερκυραϊκής Καντάδας και Μαντολινάτας σε επιμέλεια και προετοιμασία Απόστολου Βαλσαμά.

Πρόζα η Εύα Μαυροφόρου. Προλογίζει η Ευαγγελία Κροκίδη.

Μουσική διεύθυνση, καλλιτεχνική επιμέλεια, μεταγραφές και ενορχηστρώσεις Σπύρος Προσωπάρης.

ΠΗΓΗ: sindetiras.gr

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ