Αδικίες και αναξιοκρατία στις μεταθέσεις στρατιωτικών

ΕΡΩΤΗΣΗ KAI AKE Δ. ΜΠΙΑΓΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Για αδικίες και αναξιοκρατία στις μεταθέσεις στρατιωτικών

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε ενέργειες εξορθολογισμού και εν γένει βελτίωσης του συστήματος μοριόδοτησης για τοποθετήσεις και μεταθέσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει διαμορφωθεί με υπουργική απόφαση του 2021, με την οποία ανατράπηκε, προς το δυσμενέστερο, το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί με νόμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2010.

Ο Δημήτρης Μπιάγκης, αναδεικνύει τα, συνεπαγόμενα της εφαρμογής της εν λόγω υπουργικής απόφασης, φαινόμενα δυσλειτουργίας, αδικίας και αναξιοκρατίας, όπως οι αυθαίρετες και μεροληπτικές ευνοϊκές μεταθέσεις στελεχών που δεν ικανοποιούν αντικειμενικά κριτήρια, εις βάρος των συναδέλφων τους και των Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθεί επί των διαπιστωμένων προβλημάτων στο σύστημα μεταθέσεων των στρατιωτικών, παρέχοντας όλα τα σχετικά στοιχεία και να προβεί άμεσα σε ενέργειες θεραπείας τους, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης αναρτάται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://dimitrisbiaghis.blogspot.com/2024/07/blog-post_23.html

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ