Συμμετοχή του Πληρώματος του Τοπικού Τμήματος Κερκύρας Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στα Κύθηρα

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται η έναρξη της Κατασκήνωσης Κοινοτικής Ανάπτυξης 2024 του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Καψάλι του νησιού των Κυθήρων από τις 26 Ιουλίου 2024 έως τις 6 Αυγούστου 2024. Μέλη του Σώματος από όλη την Ελλάδα θα παραβρεθούν για να βοηθήσουν και να προσφέρουν εθελοντικό έργο, αναπτύσσοντας δεξιότητες και ενισχύοντας την κοινωνική τους συνείδηση. 

Η κατασκήνωση θα φιλοξενήσει 50 εφήβους ηλικίας 14-17 ετών, καθώς και 20 ενήλικα στελέχη. Το Πλήρωμα του Τοπικού Τμήματος Κερκύρας θα συμμετάσχει με 12 Ναυτοδηγούς και Στελέχη, που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προσφέροντας ταυτόχρονα εθελοντική εργασία στην τοπική κοινότητα. Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

1. Δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του οικισμού Αγίας Πελαγίας με δανειστική βιβλιοθήκη- επιδαπέδια παιχνίδια και τοιχογραφία

2. Διάνοιξη και σηματοδότηση ορεινών μονοπατιών σε συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης

3. Δημιουργική απασχόληση φιλοξενούμενων Γηροκομείου Κυθήρων και παρουσίαση θεατρικού έργου

4. Δημιουργική απασχόληση παιδιών οικισμών Καψαλίου και Αγίας Πελαγίας

5. Εξωραϊσμός φυσικών τοπίων σε διάφορους οικισμούς (Μυλοπόταμος, Φράτζια, Καψάλι)

6. Παρουσίαση θεατρικού έργου σε 2 οικισμούς του νησιού.

Η κατασκήνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων, οι οποίοι θα συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της σημαντικής δράσης. Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν το πνεύμα του εθελοντισμού και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ