Ανέλαβε δράση το νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο, -σκούπα με απορροφητήρα , που «ρουφάει τον πολιτισμό των δρόμων μας»- του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Ξεκίνησε ο καθαρισμός κατά μήκος των δύο πλευρών (των ανάντι και κατάντι) των δρόμων με το νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο -όπου πρωτύτερα έχει περάσει καταστροφέας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, φιλικό προς το περιβάλλον, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αναρροφητικού τύπου , το μέγεθος του οποίου, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθαρισμό δρόμων και απορρόφηση.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε σχετικά: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής ενίσχυση του επιπέδου καθαριότητας ενδυναμώνοντας τόσο τον εξοπλισμό , όσο και το ανθρώπινο δυναμικό.
Το μηχανοκίνητο σάρωθρο , χωρητικότητας 4 κυβικών , προϋπολογισμού 290.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους μπαίνει δυναμικά καθημερινά στη μάχη της καθαριότητας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας «ρουφώντας» τον «πολιτισμό» που πετάμε δεξιά κι αριστερά του δρόμου.

Δεν καθαρίζει μόνο δρόμους αλλά συμβάλλει αποτελεσματικά στον καθαρισμό πλατειών, δημοτικών δρόμων και άλλων κοινόχρηστων χώρων μετά από εκδηλώσεις από τα διάσπαρτα απορρίμματα, από φύλλα και άλλα φυτικά απορρίμματα, από προϊόντα αποψιλώσεων, προϊόντα άλλων καθαρισμών, από διάσπαρτα απορρίμματα κοντά σε κάδους απορριμμάτων. Η διαφορά πλέον είναι εμφανής και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Η ενίσχυση σε εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας-ανακύκλωσης-πρασίνου (επιχειρησιακού έργου) συνεχίζεται. Ας αγαπήσουμε κι εμείς τον τόπο και τον πολιτισμό μας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ