Συναυλία στο Πάλκο της Φ.Ε. Μάντζαρος για την 308η επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα

Το μουσικό σώμα της «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» πραγματοποίησε απόψε, στο Πάλκο της Άνω Πλατείας, την καθιερωμένη συναυλία του, στο πλαίσιο του τριημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για την 308η επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα για την λύση της πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς την 11η Αυγούστου του 1716.

Η «ΦΕΜ» τιμώντας τη μουσική παράδοση της Κέρκυρας, δημιούργησε φέτος μία βραδιά όπερας, παρουσιάζοντας δυο διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες.

Τον πανελληνίως και διεθνώς καταξιωμένο βαρύτονο κ. Δημήτρη Πλατάνια και την επίσης διακεκριμένη σοπράνο κ. Βιολέτα Λούστα. 

Το πρόγραμμα της συναυλίας παρουσίασε η ηθοποιός κ. Ναταλία Καποδίστρια.

Η συναυλία περιέλαβε άριες και αποσπάσματα από τις όπερες «LA TRAVIATA», «IL TROVATORE», «RIGOLETTO», «NABUCCO», «UN BALLO IN MASCHERA, CAVALLERIA RUSTICANA» & «RUSALKA».

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, ερμηνεύτηκε το εμβληματικό, για τη ΦΕΜ, έργο «Αλλαγή Φρουράς», με φετινό σολίστ, το νεαρό τρομπετίστα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» κ. Σπύρο Μαυρόπουλο.

Το μουσικό σώμα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» διηύθυνε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης.

Η «ΦΕΜ», ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Μουσικούς της και όλους τους συντελεστές της συναυλίας αυτής, καθώς επίσης και όλους τους φιλόμουσους Κερκυραίους, που απόψε έδωσαν μαζικό «παρών», ευχόμενη χρόνια πολλά σε όλους. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ