Κέρκυρα: Πέφτει η στάθμη του νερού στη γεώτρηση Γαστουρίου

Σε διαρκή πτώση, μέρα με τη μέρα, βρίσκεται η στάθμη νερού στην μοναδική πλέον σε λειτουργία γεώτρηση στη θέση Γράβες της Κοινότητας Γαστουρίου σύμφωνα με το Δήμο κεντρικής Κέρκυρας.

Οι δύο παλιές γεωτρήσεις του 1994 και του 1997 στην ίδια θέση έχουν από μηνών στερέψει, ενώ η νέα γεώτρηση, που ανώρηξε η ΔΕΥΑΚ τον Ιούνιο 2024, βαθύτερη κατά 25 μέτρα, στην ίδια θέση, μετρήθηκε τότε με απόδοση 110 κυβικών την ώρα, σταδιακά έπεσε κάτω από τα 100, πριν ένα μήνα υποχώρησε στα 89 και μόλις προχθές μετρήθηκε στα 65 κυβικά την ώρα.

Remaining Time  Fullscreen

Ενόψει της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται το υψηλών απαιτήσεων υδραγωγείο του Γαστουρίου, συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου ειδική επείγουσα σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Αχιλλείων, όπου αποφασίστηκαν:1. Η άμεση ανώρηξη νέας γεώτρησης στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών με στόχο να ενισχυθεί το δίκτυο του Γαστουρίου, στη θέση Καβαλάραινα, 500 περ. μέτρα από τη θέση της γεώτρησης. Προς τούτο έχει παραγγελθεί και ο αγωγός που θα απαιτηθεί για το σκοπό αυτό.2. Να ερευνηθούν άμεσα τα γεωλογικά δεδομένα για να εκτιμηθεί η δυνατότητα ανεύρεσης νερού σε νέα γεώτρηση στη θέση Κυριακούλα, όπου υπάρχει από 10ετιών εγκαταλειμμένη μικρής απόδοσης γεώτρηση.Μέχρι τότε, το νερό που αποδίδει η γεώτρηση στις Γράβες θα μοιράζεται ανά 24 ώρες στο Χωριό του Γαστουρίου από του Ποντή έως τα Παχάτικα, και στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη (Πέραμα, Γιαλό, Λειβάδι, Κατσαράτικα κλπ.).“Κατανοούμε, επισημαίνεται από το δήμο, ότι οι διαθέσιμες τώρα ποσότητες νερού πάνω από 1500 κυβικά την ημέρα, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του δικτύου του Γαστουριού και ξέρουμε ότι οριμένες περιοχές θα υποφέρουν ιδιαίτερα από την κατάσταση αυτή. Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Συνιστούμε κατανόηση και υπομονή. Οι ύβρεις, οι κατάρες, η παραπληροφόρηση και τα σενάρια συνομωσιολογίας δεν βοηθούν σε τίποτε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ