Επερώτηση ΑΝΑΣΑ περί χώρων άθλησης

Η περιοχή των Βλαχάτων και της Άνω Λειβαθούς χρειάζεται ένα δυναμικό χώρο άθλησης.
Θα αξιοποιήσετε το χωροθετημένο οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΠΙΝ στα Βλαχάτα;

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατέστη  πριν δυο δεκαετίες περίπου ιδιοκτήτης οικοπέδου εντός των ορίων του οικισμού Βλαχάτων 21ας στην Λειβαθώ Κεφαλλονιάς, με χρήση για αθλητικές εγκαταστάσεις, δεδομένων και των μεγάλων ελλείψεων σε ανάλογους χώρους στην περιοχή.

Τμήμα της ιδιοκτησίας αυτής παραχωρήθηκε για την ανέγερση Νηπιαγωγείου υπέρ του δήμου, πράγμα που ανέλαβε και υλοποίησε η ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ).

Επί θητείας ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ προγραμματίστηκε η δημιουργία αθλητικού κέντρου και εν αρχή ενός χώρου 5*5 στο υπόλοιπο τμήμα της ιδιοκτησίας. Διαπιστώθηκε τότε προς έκπληξη όλων ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ είχε δεσμεύσει το σύνολο της έκτασης, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για την ανέγερση του νηπιαγωγείου.

Διατυπώθηκε άμεσα αίτημα απελευθέρωσης της οικοπεδικής έκτασης προκειμένου να ανεγερθεί η αθλητική εγκατάσταση. Εις μάτην όμως, οπότε ο τότε αντιπεριφερειάρχης απέστειλε και εξώδικη διαμαρτυρία προς την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Πληροφορούμαστε ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη μέχρι και σήμερα.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο περιφερειάρχης:

  1. Έχουν γίνει νομικές ενέργειες και πολιτικές παραστάσεις για την αποκατάσταση της ιδιοκτησίας της ΠΙΝ και τι απέδωσαν;
  2. Είναι στην βούληση σας η υλοποίηση του αθλητικού κέντρου;
  3. Στον προϋπολογισμό υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση και σε ποιο ύψος;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Αλέξανδρος Μιχαλάς, Διονύσιος Γιακουμέλος

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ