Μερόπη Υδραίου κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου

Η παράταξη ” ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ- ΚΕΡΚΥΡΑ 2028″ στηλιτεύει με τον πιο έντονο τρόπο τη συμπεριφορά και τη διαδικασία που ακολουθεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξενοφών Αλαμάνος.

Για πολλοστή φορά, παραβιάζοντας κατάφορα τον δημοκρατικό διάλογο προσπαθεί με αυταρχικό τρόπο να φιμώσει τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης με τη στοχοποίησή τους.

Σκοπίμως  ο Πρόεδρος του Δ.Σ διακόπτει τις τοποθετήσεις, παρεμβαίνει με σχόλια και κριτική, ενώ δεν είναι στην αρμοδιότητα του, και το πλέον εξοργιστικό απαγορεύει, όπως ορίζει ο Κανονισμός άρθρο 3.5, να θέσουν διευκρινίστηκες ερωτήσεις στα πλαίσια του δημοτικού ελέγχου για σοβαρά θέματα που αφορούν τον Δήμο και κυρίως την κοινωνία των πολιτών.

Προφανής σκοπός της συμπεριφοράς αυτής είναι να μην ακουστούν οι αλήθειες, να μην αποκαλυφθεί η αδράνεια και απραξία της δημοτικής αρχής.

Η υποβάθμιση του τόπου που έχει επιφέρει μόλις σε 8 μήνες θητείας είναι εμφανής παντού. Με την αρωγή του προέδρου στα δημοτικά συμβούλια προσπαθεί η δημοτική πλειοψηφία να είναι και ανεξέλεγκτη χωρίς καθαρές και σαφείς απαντήσεις, χωρίς να λογοδοτεί για τίποτα στους πολίτες.

Ο Πρόεδρος θα πρέπει να τιμήσει το ρόλο και τη θέση που τον ψηφίσαμε για να υπηρετεί δίκαια, αντικειμενικά και κυρίως με πνεύμα Δημοκρατίας και συνεργατικότητας.

‘Όχι να λειτουργεί ως Πρόεδρος της πλειοψηφίας διχάζοντας και πολώνοντας το Σώμα και βιάζοντας τη διαδικασία και την πλήρη ενημέρωση των δημοτών που είναι οι εντολείς μας.

Οι πρακτικές αυτές προσβάλλουν τον θεσμό και όλες τις παρατάξεις του δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τον κερκυραϊκό λαό που εκπροσωπούμε.

Τίποτα δεν θα μένει στο σκοτάδι. Θα παλεύουμε διαρκώς για την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας, την οποία εσείς θέλετε να αποκρύπτετε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ