Στον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ υποδέχθηκε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Σπύρου Χαλικιόπουλου.

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η χώρα αποτελεί μία παγκόσμια δύναμη σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, και έχει ένα

ξεχωριστό αποτύπωμα στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε μάλιστα τους ιδιαίτερους δεσμούς του τόπου μας με τον κινεζικό πολιτισμό, χάρη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης που λειτουργεί εδώ για περίπου έναν αιώνα. Επιπλέον, ο Δήμος μας έχει σύμφωνα φιλίας και συνεργασίας με

τρεις κινεζικές πόλεις.

Ο κ. Τζουντσένγκ, επεσήμανε τη στενή συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με κινεζικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα.

Προσκάλεσε επίσης τον Δήμο να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις της Κίνας για την προβολή των μοναδικών χαρακτηριστικών του κερκυραϊκού πολιτισμού.

Στον οικονομικό τομέα, σημείωσε ότι η χώρα του έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της μεσογειακής γης και αναφέρθηκε σε δύο μεγάλες κινεζικές διεθνείς εκθέσεις  εισαγωγών που προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας στην Κίνα, που αποτελεί μία δυναμική αγορά.

Ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τον Πρέσβη για την τιμητική επίσκεψη, εξέφρασε τη βούληση του Δήμου να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των εμπορικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών μας δεσμών.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού από την πλευρά του, τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων προσβλέπει σε ενδυνάμωση των σχέσεων. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Δημοτική Αρχή θα εργαστεί προς την ενθάρρυνση και ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από την Κίνα στην περιοχή μας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ