Απάντηση ΕΑΚΚ στην Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ: Με ανακρίβειες αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια

Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στις προς κατεδάφιση κερκίδες του ΕΑΚΚ από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και
Αθλητισμού, Δρ. Ιωάννη Βλάσση, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Κέρκυρας, Στέφανο Γκίκα και λίγες εβδομάδες μετά την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αθλητισμού υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού κ. Ιωάννη Βρούτση, του Υφυπουργού κ. Γκίκα και πλήθους υπηρεσιακών παραγόντων, η ΤΕ ΣΕΓΑΣ της Κέρκυρας, αντί να περιμένει τις ανακοινώσεις που προανήγγειλε ο Υφυπουργός κ. Γκίκας, για μία ακόμη φορά, αναμασά
τα ίδια και τα ίδια, επαναλαμβάνει ανακρίβειες, δρα ισοπεδωτικά και δείχνει ότι διακατέχεται από μικροπολιτική νοοτροπία. Μόνο που αυτή τη φορά βρήκε και συμπαραστάτες και όλοι μαζί συνειδητά «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα»!

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, καλούμαστε να απαντήσουμε σε μια Επιστολή που στην ουσία είναι μια επανάληψη – αναδημοσίευση παλαιότερων δηλώσεων της ΤΕ ΣΕΓΑΣ για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας. 

Καταρχάς να συγχαρούμε όλους τους αθλητές που αναφέρονται  στην Επιστολή για τις επιτυχίες τους, που πράγματι έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας. Τώρα για την αποκατάσταση της αλήθειας, επαναλαμβάνουμε τα παρακάτω:

Το Εθνικό Στάδιο παραμένει ανοιχτό και σε λειτουργία, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, αφού ο αθλητικός χώρος είναι ανοικτός και οι αθλητές προπονούνται. Πώς άλλωστε θα έρχονταν οι επιτυχίες; 
Αυτό που έχει σφραγιστεί είναι η μεγάλη Κερκίδα και συναφώς έχουν σφραγιστεί και όλες οι εγκαταστάσεις που περιέχονται από κάτω της, όπως αποδυτήρια, ιατρείο και κάποιες αίθουσες ενδυνάμωσης. 

Αυτή βεβαίως, δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΚ, αλλά απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) λόγω ακαταλληλότητας και στατικού προβλήματος της Κερκίδας. Θυμίζω ότι η
ΠΙΝ υποχρεώθηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση μετά την σωρεία καταγγελιών προς Ανεξάρτητες Αρχές, καθώς και δημοσιευμάτων και πλήθους δυσφημιστικών φωτογραφιών που κατέκλυσαν το Διαδίκτυο από «ανησυχούντες» πολίτες, λίγο πριν τις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου 2023! 

Στην Επιστολή αναφέρεται ότι το πόρισμα της Περιφέρειας προτείνει κάποιες παρεμβάσεις τις οποίες η Διοίκηση του ΕΑΚΚ δεν έλαβε υπόψη. Ουδέν ψευδέστερον! Ότι παρέμβαση αφορούσε στην Επιτροπή
Διοίκησης του ΕΑΚΚ έγινε.  Δόθηκαν άδειες για προπονήσεις και τοποθετήθηκαν όλα όσα
προέβλεπε η νομοθεσία,  ώστε να μην κλείσει ο χώρος του Σταδίου για τους αθλούμενους. 
Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά στα «Γραφεία του ΣΕΓΑΣ» και στο διπλανό κτήριο  που  περιλαμβάνει το Κυλικείο, επαναλαμβάνουμε, ότι και αυτό, σύμφωνα και με το Υπουργείο αλλά και  μετά την αυτοψία ειδικών (Τεχνικές Υπηρεσίες Υπουργείου Αθλητισμού, ΤΕΕ, ιδιώτες Μηχανικοί) κρίθηκε κατεδαφιστέο!

Το ότι η ΤΕ ΣΕΓΑΣ χρησιμοποιούσε τον τελευταίο χρόνο αυτό το κτίριο, δεν σημαίνει ότι το  κτίριο αυτό της ανήκει.  Σε ότι αφορά στο αθλητικό υλικό για προπονήσεις των διαφόρων Σωματείων, διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά, ότι το Αθλητικό Κέντρο δεν μπορεί να προμηθευτεί   αθλητικό υλικό για κανένα Σωματείο ή Ομοσπονδία αθλήματος που κάνει χρήση του ΕΑΚΚ. Όπως σωστά έχειεπισημάνει ο Υπουργός κ. Βρούτσης, αυτό είναι υποχρέωση των Σωματείων και των Ομοσπονδιών που μάλιστα επιχορηγούνται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στην Επιστολή και αφορούν στην βελτίωση και στην ανακατασκευή  των αποδυτηρίων και των αιθουσών τα οποία βρίσκονται κάτω από τις  προς κατεδάφιση κερκίδες, προκαλούν θυμηδία! Κανένας φορέας δεν πρόκειται να εγκρίνει χρηματοδότηση για επισκευές και δαπάνες σε ένα κτίριο το οποίο έχει κριθεί κατεδαφιστέο! 
Τώρα κανείς δεν διαφωνεί με την κατασκευή νέου Ταρτάν (retoping), νέου χλοοτάπητα, νέων κερκίδων κλπ.  Αυτό άλλωστε ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αθλητισμού τον Ιούλιο και άλλων 2 που ακολούθησαν με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & ΝΠ, κ. Γκίκα.  Επ’ αυτού σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

Κλείνοντας, κανείς από την Διοίκηση του ΕΑΚΚ δεν υποστηρίζει ότι οι συνθήκες στο Στάδιο είναι ικανοποιητικές. Παραλάβαμε  αθλητικές εγκαταστάσεις  με σωρευμένα προβλήματα δεκαετιών και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ήδη έχουν γίνει πολλά τόσο στο Κλειστό Γυμναστήριο, όσο και στο Κολυμβητήριο και στο Βοηθητικό Κλειστό και προγραμματίζονται ακόμη περισσότερα. 

Στόχος της Κυβέρνησης, όπως έχει πει ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & ΝΠ, κ. Γκίκας, είναι να γίνουν στο επόμενο διάστημα, οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο ΕΑΚΚ, ώστε να αλλάξει όψη, να βελτιωθεί και να εκσυγχρονιστεί ουσιαστικά η αθλητική μας εγκατάσταση. 

Ε.Δ.Ε.Α.Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ