Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας και οι Εκδόσεις Κριτική σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του graphic novel

Ένας κόσμος χωρίς τέλοςτων Jean-Marc Jancovici και Christophe Blain.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα συζητήσουν με το κοινό οι κ.κ.:

Ιωάννης Ζηρίνης επιμελητής της έκδοσης,

Κώστας Λιντοβόης Φιλόλογος, έφορος Βιβλιοθήκης Αναγνωστικής Εταιρίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, στις 20.00.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο YouTube: https://www.youtube.com/@CorfuReadingSociety

Ο Jean-Marc Jancovici, ειδικός στα ζητήματα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, συζητά με τον διάσημο κομίστα Christophe Blain για την εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από τα ορυκτά καύσιμα, για τις βαθιές αλλαγές που επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον και ειδικότερα στο κλίμα, καθώς και για το τι συνεπάγεται αυτό για την κοινωνία στο σύνολό της. Στην πορεία της συναρπαστικής τους κουβέντας, ο Jancovici καταρρίπτει μύθους, στηλιτεύει την οικειοποίηση της οικολογίας από τις επιχειρήσεις, προτείνει λύσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το ενεργειακό αύριο των κοινωνιών και το κλιματικό μέλλον του πλανήτη. Με γνώση και ειλικρίνεια, κέφι και χιούμορ, το απολαυστικό, ευφυές graphic novel των Jancovici και Blain μάς καλεί να αναστοχαστούμε για τα ενεργειακά και τα κλιματικά διακυβεύματα της εποχής μας, να «σηκώσουμε τα μανίκια» και να στρωθούμε στη δουλειά!

Το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και είναι best seller της χρονιάς 2022 στη Γαλλία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kritiki.gr/campaigns/enaskosmosxoristelos

Σύντομο βιογραφικό του επιμελητή:

Ο κ. Γιάννης Ζηρίνης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με πολύχρονη επαγγελματική θητεία στον δημόσιο τομέα (ΜΟΔ, σύμβουλος ΕΣΠΑ στα υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού, στον Δήμο Αθηναίων) και στον ιδιωτικό τομέα (Εκδόσεις Κριτική, μεταλλευτικές βιομηχανίες, εταιρείες συμβούλων). Από το 2014 συνεργάζεται με το σωματείο Διάζωμα του Σταύρου Μπένου ως σύμβουλος Ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ