ΑΝΑΣΑ: Αχίλλειο – Ντροπή!

Ξαφνικά η υπόθεση του Αχιλλείου και η στασιμότητα στην υλοποίηση του έργου της ανακαίνισης/επισκευής και αναβάθμισης ήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τα ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων μετά από καταγγελίες επισκεπτών για την αθλιότητα που αντίκρυσαν.

Και, «ω του θαύματος», όλοι εμφανίστηκαν αναρμόδιοι!

ΝΤΡΟΠΗ 1η

Η υπουργός Πολιτισμού. Η οποία μίλησε ως να μην ήταν υπουργός αυτής της κυβέρνησης, ωσάν η διοίκηση και η ευθύνη της ΕΤΑΔ να μην αποτελεί προνομία του υπουργικού συμβουλίου. Και φυσικά δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το κατάντημα του Αχιλλείου.

ΝΤΡΟΠΗ 2η

Ο δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ο οποίος μίλησε λες και το Αχίλλειο είναι κάπου αλλού και όχι στην Κέρκυρα. Και φυσικά με την σειρά του δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, ούτε μπήκε στον κόπο να σκεφτεί για τυχόν πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναλάβει για την σωτηρία του μνημείου.

ΝΤΡΟΠΗ 3η

Οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής. Οι οποίοι απλώς περιγράφουν την κατάσταση και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποχρέωση (ως οι χρηματοδότες του μέχρι τώρα έργου) να σπεύσουν κινητοποιώντας και υποχρεώνοντας την ΕΤΑΔ και το υπουργείο ώστε να δοθεί άμεση λύση στην κρίση που έχει προκύψει.

Η ΑΝΑΣΑ ήταν αυτή που ως περιφερειακή αρχή χρηματοδότησε το έργο μέσω των πιστώσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ΑΝΑΣΑ ήταν αυτή που με τουλάχιστον πέντε γραπτές και περισσότερες προφορικές δημόσιες ανακοινώσεις και δηλώσεις των στελεχών της στο διάστημα 2021-2023 που υλοποιείτο το έργο, προειδοποίησε έγκαιρα για τις κακοτεχνίες, για την ανορθόδοξη επίβλεψη των εργασιών, για τον κίνδυνο της αποτυχίας.

Η ΑΝΑΣΑ ήταν που έθεσε ξεκάθαρα το θέμα της «ιδιοκτησίας» του Αχιλλείου :

«Η ΕΤΑΔ ΑΕ απέτυχε και αποτυγχάνει να διαχειριστεί επιτυχώς ένα θησαυρό για τον τόπο, όπως είναι το Αχίλλειο. Το Αχίλλειο πρέπει να αποδοθεί στην Κέρκυρα και τους Κερκυραίους/ες και στην διαχείριση των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών.»

ανέφερε η ανακοίνωση μας την 27/10/2023.

Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει την θλίψη της για την υποκρισία και την απραξία των συναρμοδίων.

Καλεί τις τοπικές αρχές και το υπουργείο Πολιτισμού να αφήσουν τις δικαιολογίες και να σπεύσουν σεβόμενοι την ιστορική σημασία του μνημείου για την Κέρκυρα και την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ