Αλ. Αυλωνίτης: Απαράδεκτη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Απαράδεκτη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Η απόφαση για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και η ελλιπής στελέχωση του προσωπικού καθαριότητας δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η λειτουργία των σχολικών επιτροπών εξασφάλιζε την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυπταν στις σχολικές μονάδες και η μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων στον Δήμο, χωρίς επαρκή προετοιμασία, δημιουργεί προβλήματα και δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Επιπλέον, ο περιορισμένος αριθμός εργαζομένων στην καθαριότητα, με μειωμένες ώρες εργασίας, υπονομεύει την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δεν μπορούν να καλυφθούν 29 σχολικές μονάδες με 18 εργαζόμενους με μόνο τρεις ώρες ημερησίως.

Στέκομαι στο πλευρό των μαθητών, των γονέων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και των εκπαιδευτικών, και συμμερίζομαι την ανησυχία τους για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης στον τόπο μας. Η κρατική μέριμνα όφειλε να διασφαλίζει την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα δράση και να επανεξετάσει την στάση της. Είναι απαραίτητο να επανέλθουν οι σχολικές επιτροπές, να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις και να ενισχυθεί η παρουσία του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Η εκπαίδευση και η υγεία των παιδιών μας δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο περικοπών και υποβάθμισης. Δυστυχώς τα ίδια προβλήματα έχουν προκύψει σε όλη την Ελλάδα. Συμπαραστεκόμαστε και απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ