Το Νέο χωροταξικό του Τουρισμού συζητήθηκε στην συνάντηση του Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, με θέμα το χωροταξικό του Τουρισμού. Ειδικότερα, ο κ. Τρεπεκλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κέρκυρας, Γιώργο Βούλγαρη και τον Αντιπρόεδρο, Νίκο Ρώσση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεπεκλής, «Απαιτείται συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο για ένα θέμα μείζονος σημασίας, με τις απόψεις των καταρτισμένων επιστημόνων να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να τίθενται υπόψη των αυτοδιοικητικών στον σχεδιασμό που εκπονείται».Unmute

Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε στην προεργασία που έχει ήδη γίνει με τον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Σάββατο, 14/09) με μοναδικό θέμα συζήτησης τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «οι επισημάνσεις του ΤΕΕ Κέρκυρας θα ενσωματωθούν στην πρόταση που θα κατατεθεί στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο». Ο κ. Τρεπεκλής επισήμανε, εξάλλου, «ότι έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Τουρισμού να δοθεί παράταση, καθώς λόγω της καλοκαιρινής περιόδου ήταν εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς του Τουρισμού».

Να θυμίσουμε ότι η διαβούλευση έχει καταληκτική ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου και η Κέρκυρα βρίσκεται στις αναπτυγμένες περιοχές, με το Υπουργείο να προτείνει καθορισμό περιορισμών στον αριθμό των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και των απλών ενοικιαζόμενων δωματίων, ως ποσοστού των κλινών των κύριων τουριστικών καταλυμάτων.

Πηγη: ertnews.gr

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ