Albania Overboard 14 Σεπτεμβρίου 2024Κολυμβητική εκδήλωση για την Προστασία της Θαλάσσιας Ζωής

Για την διαφύλαξη της ασφάλειας των κολυμβητών λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για αύριο, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, το κολύμπι από Αλβανία για Κέρκυρα δεν θα γίνει και έτσι το Albania Overboard θα πάρει άλλη μορφή. Για να ευαισθητοποιήσουν και να στηρίξουν την προστασία της θαλάσσιας ζωής στο Ιόνιο 100 αθλητές θα κολυμπήσουν από Κουλούρα προς Άγιο Στέφανο, κατά μήκος της ακτής, με έναρξη στις 9:30 πμ.

Το Albania Overboard είναι μια φιλανθρωπική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 όταν μια ομάδα εννιά φίλων, με εμπνευστές τον Νικόλα Λέμη και τον Nick Cookson, αποφάσισε να κολυμπήσει από Αλβανία προς Κέρκυρα για να υποστηρίξει τοπικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για την φροντίδα παιδιών σε ανάγκη.

Φέτος τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την κολύμβηση θα ενισχύσουν τα παρακάτω προγράμματα που στηρίζει ο «Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων», Ionian Environment Foundation (IEF), ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια στο Ιόνιο Αρχιπέλαγος. Το IEF συγκεντρώνει πόρους από ανθρώπους και επιχειρήσεις που αγαπούν το Ιόνιο και νοιάζονται για την προστασία της φύσης και τα διανέμει σε τοπικές κοινότητες και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες για την στήριξη δράσεων στους τομείς της αποκατάστασης της φύσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. https://ionianenvironment.org/

  1. Το Πρόγραμμα για τα Δελφίνια του Ιονίου επικεντρώνεται στην προστασία των δελφινιών στις θάλασσές μας.
  2. Την Προστασία της μεσογειακής φώκιας που μετράει λιγότερα από 1.000 άτομα παγκοσμίως.
  3. Την παροχή οδηγών βιώσιμης ιστιοπλοΐας σε τουρίστες και εταιρείες ναύλωσης για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.
  4. Τη χαρτογράφηση των λιβαδιών Ποσειδωνίας ώστε να ξεκινήσει η ουσιαστική προστασία τους στο Ιόνιο.

Τέλος, με το περσινό Albania Overboard καθιερώθηκε μέρος των εσόδων να διατίθενται, ως δωρεά τεχνικού εξοπλισμού, στο Πυροσβεστικό Σώμα Κέρκυρας που προστατεύει με αυτοθυσία την πανέμορφη Κερκυραϊκή φύση.

Το 2024 η εκδήλωση Albania Overboard γιορτάζει τη δέκατη χρονιά της και προσκαλεί την τοπική κοινωνία να λάβει μέρος. Το βράδυ του Σαββάτου θα ακολουθήσει πάρτι στο Damianos Lounge Café & Coctail Bar στον Άγιο Στέφανο. Είσοδος 20 ευρώ (για τους παραπάνω φιλανθρωπικούς σκοπούς) που περιλαμβάνουν κρασί, μπύρα και finger food!

Για όσους θέλουν να προσφέρουν 👉 https://www.justgiving.com/campaign/aoswim2024

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ