Συναυλία Επτανησιακής μουσικής από την Φ.Ε. Μάντζαρος

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30 μ.μ., στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιακώβου & Χριστοφόρου (Duomo), το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της «Φ.Ε. Μάντζαρος» θα πραγματοποιήσει συναυλία, με επίκεντρο την Επτανησιακή ποίηση. 

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από μελοποιημένη ποίηση Επτανησίων ποιητών από Επτανήσιους συνθέτες και δημιουργούς, ανήκοντες και στην Επτανησιακή Σχολή μουσικής, αλλά και στην νεότερη γενιά. 

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν έργα των Ν. Χαλικιόπουλου – Μάντζαρου, Δ. Ροδοθεάτου, Σ. Γραμματικού, Σ. Μαυρόπουλου, Δ. Βισβάρδη, Σ. Ξύνδα, Σ. Σαμάρα, Δ.Γράψα, Τ. Αρβανιτάκη, Α. Γκρέκ, Σπ. Ρουβά και Ν. Τζανή – Μεταξά Σολίστ της συναυλίας θα είναι η κ. Έλλη Καρύδη – υψίφωνος, καθώς και ο μουσικός της «ΦΕΜ», κ. Χρήστος Νικηφόρος – τρομπόνι. Επίσης, συμμετέχει η Ανδρική Χορωδία Κέρκυρας (προετοιμασία: Δήμητρα Καλογεροπούλου). 

Τη συναυλία θα προλογίσει η διδάσκουσα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Μαρία Ντούρου. Το Σύνολο Ξυλίνων της «ΦΕΜ» θα διευθύνει ο αν. Αρχιμουσικός Σπύρος Ρουβάς. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της ΦΕΜ ιδρύθηκε το 2014, υπό την επιμέλεια και την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού της «ΦΕΜ», κ. Σπύρου Ρουβά. Το ρεπερτόριό του αποτελείται αποκλειστικά από έργα Επτανησίων συνθετών, με στόχο την ανάδειξη και διάδοση του εν πολλοίς άγνωστου έργου τους. Είναι το μοναδικό Σύνολο Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα που ερμηνεύει αποκλειστικά έργα Επτανησίων συνθετών. 

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ