∆ηµοκρατική διαδικασία εκλογής προέδρου – Άρθρο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, μέλους Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην Υπουργού

Μετά την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, σε αυτές τις κρίσιµες στιγµές για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., µε αίσθηµα ευθύνης προς τα µέλη και τους φίλους µας, που αγωνιούν και προβληµατίζονται, και τους προοδευτικούς πολίτες, που βιώνουν καθηµερινά τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης της Ν.∆. και αναζητούν διέξοδο, οφείλουµε να διασφαλίσουµε µε ενότητα, συλλογικότητα και εφαρµογή του καταστατικού µας µία ανοικτή και δηµοκρατική πολιτική διαδικασία εκλογής προέδρου, χωρίς τοξικότητα και διχαστικές αντιπαραθέσεις.

Κατά την προσυνεδριακή διαδικασία και στο έκτακτο Συνέδριο, που σύµφωνα µε το καταστατικό µας θα ανακηρύξει τους/τις υποψήφιους/ες προέδρους, χρειάζεται να διεξαχθεί µία ουσιαστική πολιτική συζήτηση σχετικά µε την πορεία και την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την άσκηση, ως αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µιας δυναµικής προγραµµατικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και την κοινωνία, την κυβερνητική προγραµµατική πρόταση και τη στρατηγική για την ανασύνταξη της προοδευτικής παράταξης ως πλειοψηφικής πολιτικής και κοινωνικής δύναµης αλλαγής.

Οι υποψήφιοι/ες να παρουσιάσουν µε σαφήνεια τις πολιτικές τους θέσεις

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει οι υποψήφιοι/ες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να παρουσιάσουν µε σαφήνεια τις πολιτικές τους θέσεις σχετικά µε το εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα και την κοινωνία, τις µεγάλες προτεραιότητες και τις κοινωνικές αναφορές, τις απαντήσεις στις λαϊκές ανάγκες και τις σύγχρονες προκλήσεις, τις προτάσεις για τη δηµοκρατική, συµµετοχική, συλλογική, αποτελεσµατική και σύγχρονη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στη βάση των αρχών και των αξιών µας, καθώς και τη στρατηγική που προτείνουν για την προοδευτική παράταξη.

Μέσα από την ουσιαστική πολιτική διαδικασία ενισχύονται η σύνθεση και η συλλογικότητα στη λειτουργία µας και ταυτόχρονα η αξιοπιστία της προγραµµατικής µας πρότασης και η δυναµική της κοινωνικής µας παρουσίας.

*Άρθρο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, μέλους Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην Υπουργού

**Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ