ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψηφίων προέδρων – Που συμφωνούν και που διαφωνούν

Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η αρμόδια επιτροπήσον αφορά τις διαδικαστικές λεπτομέρειες διεξαγωγής του ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων. Τα επιτελεία συμφώνησαν να διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, κάτι άλλωστε για το οποίο είχε προϊδεάσει από το πρωί της Δευτέρας το parapolitika.gr. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη «οι εκπρόσωποι των υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμφώνησαν στη διεξαγωγή debate από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024».

«Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και
στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους, οι ακριβείς κανόνες του οποίου θα διευθετηθούν στην επόμενη συνάντησή τους», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Τι προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια της δημόσιας πρότασής του να δοθεί έμφαση στον απευθείας διάλογο των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα τρεις φορές στη διάρκεια του debate κάθε υποψήφιος να έχει απευθείας διάλογο δύο λεπτών με διαφορετικό συνυποψήφιο-α του.

Η θέση Δούκα, Γερουλάνου και Γιαννακοπούλου

Η πλευρά του Χ. Δούκα προσήλθε στη σημερινή συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέητ με συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν:

– Ορισμός 5 θεματικών ενοτήτων που αφορούν την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τις σύγχρονες προκλήσεις (κλιματική κρίση), το κράτος και τους θεσμούς και το ΠΑΣΟΚ.

– Τουλάχιστον 3 follow up ερωτήσεις -παρεμβάσεις των υποψηφίων προς τους συνυποψήφιούς τους και με τη δυνατότητα απάντησης, προκειμένου να υπάρξει απευθείας διάλογος στα πρότυπα του πετυχημένου format του ντιμπέιτ των περσινών δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.

Από την πλευρά μας συμφωνήσαμε για τη διεξαγωγή του ντιμπέητ στις 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΡΤ-1 με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης.

Συνεργάτες του Παύλου Γερουλάνου τάσσονται υπέρ ενός ανοικτού ντιμπέιτ, ενώ θετική στην πρόταση Ανδρουλάκη εμφανίζεται και η Νάντια Γιαννακοπούλου

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ