Στυλιανίδης στα ”Παραπολιτικά” 90,1: ”Κέρδισαν οι τράπεζες και τα funds περίπου 211 εκατομμύρια και σήμερα κινδυνεύουν είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε να χάσουν το σπίτι τους”

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε το πρωί της Τετάρτης (18/9) στα Παραπολιτικά 90,1 FM, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι χρήσιμο οι κοινοβουλευτικοί να είναι ενεργοί και να συμβάλλουν βοηθώντας την κυβέρνηση να βρει έναν βηματισμό προς μια καλύτερη κατεύθυνση».Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς αν πρόκειται για «γαλάζιο» αντάρτικο η κατάθεση της ερώτησης των 11 βουλευτών της ΝΔ για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «δεν είναι έτσι. Η δική μας επιθυμία και πρωτοβουλία έχει καθαρά υποστηρικτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση και προσπαθεί να καλύψει κενά, να διορθώσει λάθη και παραλείψεις, να υποκαταστήσει την ισορροπία ενός πολιτικού συστήματος που είναι κολοβό διότι δεν υπάρχει πλέον θεσμική αντιπολίτευση».

Όταν ο δημοσιογράφος είπε «άρα κάνετε την αντιπολίτευση που δεν υπάρχει», ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε: «Το αντίθετο, προτείνουμε λύσεις σε ζητήματα που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει αντιληπτά ή δεν τα επισήμανε η πολιτική μας ηγεσία. Ο στόχος είναι να στηρίξουμε μια προσπάθεια και όχι να την υπονομεύσουμε». Και πρόσθεσε: «Σήμερα κινδυνεύουν 2.271.000 οικογένειες να μείνουν χωρίς σπίτι, του οποίου την πραγματική αξία μπορεί να την έχουν αποπληρώσει στην τράπεζα. Συσσωρεύτηκε μια οφειλή της τάξης των 90 δισ. στο τραπεζικό σύστημα, έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια η κυβέρνηση για εξωδικαστικό διακανονισμό, το οποίο όμως δεν απέδωσε, στη συνέχεια όμως οι τράπεζες πουλήσανε σε αγνώστου ταυτότητος funds που έχουν έδρα στο εξωτερικό τη διαχείριση αυτών των δανείων, κέρδισαν οι τράπεζες και τα funds περίπου 28,5%, δηλαδή 211 εκατομμύρια, και σήμερα κινδυνεύουν 2.271.000 είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε να χάσουν το σπίτι τους».

Στη συνέχεια σχολίασε: «Η ερώτησή μας επαναφέρει αξιακά στο προσκήνιο ένα ζήτημα για το οποίο μέσα από τις ερωτήσεις που καταθέτουμε στον αρμόδιο υπουργό επί της ουσίας διαμορφώνουμε και προτάσεις. Δεν μπορεί να μην καλείται ο θιγόμενος οφειλέτης να συμμετέχει σε μια διαπραγμάτευση ή να μην ενημερώνεται ή να βγάζουν αποφάσεις ανακοπής τα ελληνικά δικαστήρια και αυτές να μη γίνονται σεβαστές από τους διαχειριστές, οι οποίοι συχνά έχουν έδρες στο εξωτερικό».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όταν ρωτήθηκε αν η ερώτησή τους έχει ως σκοπό να πιάσει την επαφή με ένα κομμάτι δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ, ανέφερε ότι «αναπόφευκτα συντελείται αυτό. Μπορεί να μην είναι ο αρχικός μας στόχος, ο αρχικός μας στόχος είναι να προασπίσουμε και την ιδιοκτησία αλλά και τις αξίες της παράταξης αυτής, που είναι λαϊκή, κοινωνική και ευρωπαϊκή, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι όταν κάποιοι βουλευτές ενός κόμματος μιλούν με ευαισθησία και ρεαλισμό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, σίγουρα γίνονται ακουστοί από αυτούς οι οποίοι θίγονται και βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται. Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να τους πούμε ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε ενεργοί και ότι πρέπει να είναι και η κυβερνηση εδώ. Προσπάθειες έκανε η κυβέρνηση. Ακόμα και αυτή η πρωτοβουλία για το σπίτι, που ξεκινάει, είναι κάτι θετικό, δεν λέμε ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε ή αστόχησε. Εμείς επισημαίνουμε μια μάχη που πρέπει να δώσει, η οποία έρχεται από το παρελθόν».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα κάνουν και άλλες «ερωτήσεις-προτάσεις» και σε άλλες πλευρές της πολιτικής, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Ό,τι έχει να κάνει με βασικές αξίες αυτής της παράταξης, με προτεραιότητες που αφορούν τα εθνικά και τα κοινωνικά ζητήματα αυτού του τόπου, νομίζω είναι χρήσιμο οι κοινοβουλευτικοί να είναι ενεργοί και να συμβάλλουν βοηθώντας την κυβέρνηση να βρει έναν βηματισμό προς μια καλύτερη κατεύθυνση».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ