Γεωργιάδης: Θύμισε τον νόμο του Ξανθού για τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Τι συμβαίνει, άραγε, όταν ένα φαρμακευτικό σκεύασμα λαμβάνει τιμή ίση με τον μέσο όρο των αντιστοίχων τιμών του στις δύο πιο φθηνές χώρες της Ευρωζώνης και όχι ολόκληρης της Ε.Ε.; Λαμβάνει, ασφαλώς, υψηλότερη τιμή και αυτό είναι κάτι το οποίο είχε νομοθετήσει ο υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Αυτή ακριβώς την σωστή απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, υπενθύμισε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δήλωσε σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης:

“Έχουμε τις λιγότερες ποτέ ελλείψεις φαρμάκων, λόγω σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως η αύξηση των τιμών στα χαμηλού κόστους φάρμακα, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξαγωγή φαρμάκων, που ευθύνεται για την έλλειψη πολλών φαρμάκων. Η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, έγινε με βάση τον νόμο Ξανθού. Ο νόμος είναι σωστός, δεν ειναι ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα”.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε υπαινιχθεί σαφώς στις 17 Δεκεμβρίου του 2019, με την αξιοπρέπεια η οποία τον χαρακτηρίζει, τα εξής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πρώτου κρατικού προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το 2020:

“Τα μεγέθη του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και τους λοιπούς φορείς της υγείας δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τον προϋπολογισμό του 2019 και τις προβλέψεις του ΜΠΔΣ 2019-2022 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι οριακές αυξήσεις αφορούν κυρίως τους κλειστούς προϋπολογισμούς για φάρμακο και λοιπές παροχές του ΕΟΠΥΥ που εμείς συμφωνήσαμε με τους «θεσμούς» ότι – αρχής γενομένης από το 2019 – θα αναπροσαρμόζονται με βάση την προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ κάθε χρονιάς (2,8% για το 2020)”…

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ