ΠΑΣΟΚ: Σφοδρά πυρά και κόντρες – Οι επικρίσεις Γερουλάνου για τα γκάλοπ, οι αιχμές Γιαννακοπούλου κατά Ανδρουλάκη και ο… κυνηγηµένος ∆ούκας

Εκεχειρία τέλος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον είναι θέµα ηµερών η πρώτη αναµέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου και οι υποψήφιοι αφήνουν τον… πολιτικό πολιτισµό. 

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σφοδρά πυρά μεταξύ των διεκδικητών για την ηγεσία του κόμματος

Οι διεκδικητές δείχνουν πως η µάχη για την ηγεσία του Κινήµατος θα είναι σκληρή και στην τελική ευθεία εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά των εσωκοµµατικών αντιπάλων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου για τις δηµοσκοπήσεις, στην οποία αναφέρει ότι κάποιοι επιχειρούν να δηµιουργήσουν κλίµα σε µία «τόσο ανοιχτή και σύνθετη διαδικασία που κανείς δεν γνωρίζει το πραγµατικό εκλογικό σώµα».

«Εάν πιστεύαµε τις δηµοσκοπήσεις σε εκλογές ανάδειξης κόµµατος, ο κ. Λοβέρδος θα ήταν πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, η κα Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μεϊµαράκης πρόεδρος της Ν∆ και πρωθυπουργός της χώρας», προσθέτει. Θυµίζουµε ότι το αιχµηρό αυτό σχόλιο έρχεται µετά την τοποθέτηση του κ. Γερουλάνου στην Κεντρική Επιτροπή, στην οποία έβαλε στο κάδρο τον Χάρη ∆ούκα και την Άννα ∆ιαµαντοπούλου, λέγοντας ότι ο επόµενος αρχηγός θα πρέπει να είναι βουλευτής.

Στο ίδιο µήκος κύµατος και η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία σε ανάρτησή της «φωτογράφισε» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σχολιάζοντας τόσο όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής όσο και παλαιότερη αναφορά του για «πασαρέλα» υποψηφίων, ανέφερε ότι «κάποιοι φαίνεται έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τον εαυτό τους σαν βασιλιά, γι’ αυτό φαντασιώνονται βαρόνους και εξεγέρσεις». «Κανείς δεν µπορεί να υποτιµά τα στελέχη του και τους υποψήφιους προέδρους βαφτίζοντάς τους άλλοτε πασαρέλα και άλλοτε διαχειρίσιµους. Ας το καταλάβουν… αν µπορούν…» έγραψε επίσης.

Ο Χάρης ∆ούκας, από την άλλη, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως το αντίπαλο δέος της Νέας ∆ηµοκρατίας και συντηρεί το αφήγηµα ότι τον… κυνηγάει το Μαξίµου, την ώρα που οι πολίτες της Αθήνας εκφράζουν -κυρίως στα social media- τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα πεπραγµένα του δηµάρχου. Με αφορµή την έρευνα της Αρχής Προστασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα ύστερα από καταγγελίες πολιτών για ανεπιθύµητα µηνύµατα από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. ∆ούκας σε ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει ότι χρησιµοποιεί το ίδιο µητρώο µε τους συνυποψήφιούς του, σηµειώνοντας ότι «έχουν ως µοναδικό στόχο εµένα».

Σκιαγραφώντας δε τη δουλειά που γίνεται στον δήµο της πρωτεύουσας, αναφέρεται στην αυτονοµία που έχει το επιτελείο του στη λήψη αποφάσεων ως πρότυπο για την επόµενη µέρα στο ΠΑΣΟΚ και δηλώνει στην ΕΡΤ: «Νοµίζω ότι θα είµαι αποτελεσµατικός και σαν πρόεδρος και σαν δήµαρχος».

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ