Παραστατίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουμε δημόσιες δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ευχαριστούν το υπουργείο, γιατί προχωρά σε ανάκληση συγχωνεύσεων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

*Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πιλοτικά σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

«Έχουμε δημόσιες δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ευχαριστούν το υπουργείο, γιατί ουσιαστικά προχωρά σε ανάκληση συγχωνεύσεων. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια, προφανώς επιλεκτικά, γιατί αν κάποιος σε ευχαριστεί, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κριτήρια», είπε αρχικά ο κ. Παραστατίδης, μιλώντας για την καταγγελία του σχετικά με την ανάκληση συγχωνεύσεων σχολείων, ύστερα από ενέργειες στελεχών της ΝΔ.

«Η υφυπουργός οικογένειας και κοινωνικής συνοχής, η κ. Παπακώστα, ευχαρίστησε το υπουργείο για την ανάκληση της συγχώνευσης σχολείων των Τρικάλων. Υπάρχει σειρά βουλευτών με δημόσιες δηλώσεις, οι οποίοι ευχαριστούν το υπουργείο και μιλούν για παρεμβάσεις, ότι έχουν κάνει τηλέφωνα προς το υπουργείο και τον υπουργό τον ίδιο. Οι αποφάσεις αυτές που αποδέχονται και τελικά το υπουργείο υποκύπτει στα αιτήματα και στις απαιτήσεις πολιτευτών είναι αποφάσεις που δεν προκύπτουν εμφανώς από μια συνολικότερη και σοβαρά σχεδιασμένη εκπαιδευτική πολιτική. Δηλαδή έχουμε αποφάσεις κατά το δοκούν το οποίο θυμίζει πελατειακές λογικές άλλης εποχής», σημείωσε.

«Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες από πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας και πάρα πολλές ανισότητες που προκύπτουν στα κριτήρια, βεβαίως θα προχωρήσουμε και θα αναδείξουμε περαιτέρω το θέμα, όμως όλη αυτή η εικόνα είναι πολύ κακή και για την εκπαίδευση, αλλά και για την παιδεία γενικότερα. Δείχνουμε μια εικόνα μικρο-εξυπηρετήσεων. Μια οργανωμένη πολιτεία θα έπρεπε να σχεδιάσει με τους περιφερειακούς υπεύθυνους της εκπαίδευσης και να πάρουν τις αποφάσεις με συγκεκριμένα κριτήρια και να τις υποστηρίξουν», πρόσθεσε.

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Έχουμε έξι παράλληλους περιπάτους πολιτικούς και αυτό με προβληματίζει. Το ζητούμενο είναι τη Δευτέρα να είμαστε ενωμένοι και αυτό με προβληματίζει με τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία. Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία δεν ήταν ο ενδεδειγμένος πολιτικός τρόπος, ο καθένας περπατάει μόνος του σε έναν δρόμο. Θα έπρεπε να γίνουν πολιτικές διαδικασίες συνέδριο, συνδιάσκεψη να συμφωνήσουμε κάποια πράγματα και κάθε επικεφαλής βεβαίως μετά να έχει το δικό του στίγμα. Πιστεύω ότι το ζητούμενο δεν είναι να τοποθετηθούμε όλοι σε στρατόπεδα αλλά να υπηρετήσουμε το χώρο και την επομένη. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι εδώ αύριο και θα υπηρετήσουμε την ενότητα αλλά αυτό για να γίνει έχει προϋποθέσεις να μπορέσουμε να είμαστε εμείς οι ίδιοι συνεπείς και να βρούμε μια κοινή πολιτική συνισταμένη για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τις ιδέες μας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ