Αλέξης Τσίπρας: Θα του απονεμηθεί το βραβείο “Νίκος Νικηφορίδης” για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το βραβείο ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» πρόκειται να απονεμηθεί στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π). Την τελετή θα φιλοξενήσει το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά πρόκειται να βραβευθούν:

* Από την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

* Από το εξωτερικό, το δικοινοτικό κίνημα συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο. Το βραβείο απονέμεται στους: Γιώργο Λιασή, πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π) είναι ο Πάνος Τριγάζης και Γενική Γραμματέας η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.

Ο Νίκος Νικηφορίδης υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και της Επιτροπής Ειρήνης και εκτελέστηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Νικηφορίδης εκτελέστηκε φωνάζοντας: «Ζήτω η ειρήνη και η πανανθρώπινη λευτεριά».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ